22. Festival francouzského filmu

20.11.2019

22. ročník Festivalu francouzského filmu bude probíhat v Praze i v regionech!

Letos se festival bude konat:
-    20. – 27. listopadu v Praze;
-    21. – 27. listopadu v Českých Budějovicích a v Ostravě;
-    24. – 28. listopadu v Hradci Králové;
-    24. listopadu – 1. prosince v Brně.

Více informací najdete na stránkách www.festivalff.cz

Už od středy 20. listopadu budou moci první čeští diváci vyrazit na francouzskou romantickou komedii Tenkrát podruhé v rámci předpremiér během letošního Festivalu francouzského filmu. Chytrá a zábavná love story vypráví o tom, co by se mohlo stát, kdybychom si mohli zopakovat ty nejkrásnější okamžiky našeho života.

V domovské Francii, kde snímek vstoupil do kin 6. listopadu, úspěšně potvrzuje status jednoho z nejočekávanějších hitů letošního roku. Jen za první víkend v kinech ho vidělo už téměř 400 000 diváků. U nás Tenkrát podruhé otevře filmovou sezónu hned 2. ledna 2020. Do českých kin ho uvede KVIFF Distribution – společný distribuční label MFF Karlovy Vary, České televize a Aerofilms.

Tenkrát podruhé (La Belle Epoque, Francie 2019) je druhým celovečerním filmem francouzského herce, režiséra a scenáristy Nicolase Bedose. Oproti své prvotině Pan a paní Adelmanovi (Monsieur et Madame Adelman, Francie 2017) však Bedos tentokrát zůstal pouze za kamerou (a scénářem) a do hlavních rolí obsadil francouzské herecké legendy Daniela Auteuile a Fanny Ardant. V roli mladšího zamilovaného páru jim více než zdařile sekundují Guillaume Canet a vycházející hvězda Doria Tillier.