Výstava Pod skalou - Galerie města Trutnov

30.10.2019 – 11.1.2020, 23:59

Srdečně Vás zveme na poslední výstavu letošního roku v Galerie města Trutnov. Vernisáž se bude konat ve středu 30.10.2019 v 17:00  za účasti dvou vystavujících autorů Jiřího Kobra a Jakuba Špaňhela. Výstavu, která ponese název Pod skalou, zahájí ředitelka galerie Lucie Pangrácová.

Řezbář – sochař Jiří Kobr se narodil v roce 1974 ve Dvoře Králové nad Labem. Studoval Střední uměleckoprůmyslovou školu a Vyšší odbornou školu v Praze (řezbářství 1988-1997), dále absolvoval pražskou Akademii výtvarných umění. Věnuje se především sakrální tvorbě, je autorem celé řady děl. Mezi nejznámější patří kopie Černé Matky Boží na stejnojmenném domě v Celetné ulici v Praze, norimberský lustr v renesančním slohu pro zámek Kratochvíle, ale například i skupinka šesti ukradených andělíčků ze souboru na hrobě sv. Ivana ve Sv. Jánu pod Skalou.

Malíř - Jakub Špaňhel se narodil v roce 1976, pochází z Karviné. Dlouhou dobu ale působí v Praze, kde vystudoval Akademii výtvarných umění. Mezi jeho nejznámější malby patří obrazy chrámových interiérů, aktů či květin a v neposlední řadě lustrů. Jeho díla se představila na výstavách v Praze, Bruselu, Londýně či Berlíně.