CIKÁNSKÝ BOXER (festival Young for young) - Městské divadlo v Mostě

Monodrama o bývalém boxerovi, jemuž se vzpomínka dere do srdce, to se zmenšuje a snaží uniknout. Ale takové srdce se nemůže zmenšovat do nekonečna...Příběh o přátelství, které bylo v Třetí říši zakázané.

CIKÁNSKÝ BOXER (festival Young for young) - Městské divadlo v Mostě
  • Adresa:
    Topolová 1278
    Most 434 01

Autor: Rike Reiniger
Režie: Gabriela Krečmerová

Vstupné: 150 Kč.

Délka představení: bude upřesněno.

Vhodné od 15 let.

Hraje Filip Teller.

Moderátor, herec věnující se autorskému divadlu a zdravotní klaun
Do profesionálního světa divadla ho v dětství uvedla Eva Tálská. Absolvoval Janáčkovu akademii múzických umění v Brně, ateliér autorského herectví, pohybového divadla a klaunství. V rámci studijní stáže pobýval také ve Velké Británii.
Za svou tvůrčí kariéru hostoval v profesionálních divadlech (např. Divadlo Husa na provázku, HaDivadlo, Divadlo Bolka Polívky, Městské divadlo Zlín, Divadlo Tramtarie či Národní divadlo Brno) a v nezávislých uměleckých uskupeních (např. Služebníci Lorda Alfréda, Divadlo Anička a letadýlko nebo Divadlo Komediograf). Spolupracoval s režiséry Vladimírem Morávkem, Lubošem Balákem či Zdeňkem Duškem.

Jeho autorskou prvotinou je inscenace balancující na pomezí one man show a divadelní zpovědi ? Inspirováno láskou. Mezi jeho další autorské projekty patří celovečerní stand up Čecháčci a Čoboláci, který vznikl ve spolupráci s Pavolem Serišem. Čecháčky a Čoboláky měli mostečtí diváci možnost shlédnout na loňském festivalu Young for young.

Letos se Filip Teller představí s monodramatem Cikánský boxer německé autorky Rike Reiniger.
V příběhu z druhé světové války ztvárňuje postavu bývalého boxera Hanse. Inscenace se dočkala pozitivních ohlasů u publika i kritiky:

Luboš Mareček: "Hra Cikánský boxer je zajímavě zpracovaná a napsaná. Skutečně drsná historická látka v Tellerově interpretaci není nějakým prvoplánovým hereckým se schováváním v dramatickém příběhu."

Tomáš Šťástka: "Místo ručníku a boxerských rukavic tu leží lahve od piva, plechové kýbly a oprýskané dlaždičky. Právě mezi nimi Teller začíná vyprávět svůj příběh; popis nuzného dětství na předměstí německého maloměsta, kde se poprvé s Trollmannem setkávají."

Jaroslav Tuček: "Vystřeloval slova jako direkty. Grimasou předváděl Rukiho. Hnětl si obličej. Hladově okusoval jablko. Boxoval. Gesty vířil vzduch. Překvapení diváci zapomínali dýchat. Hans nasadil závratné tempo. Rozdával soty, přiklepy, háky do všech stran..."