Spielraum Kollektiv – MojeVize - Divadlo Archa

22.11.2019, 18:00 – 23.11.2019, 17:00

Naše budoucnost začíná teď! Média hýbou světem a vlivní lidé se snaží hýbat médii. Jak by vypadaly zprávy o současném dění, kdyby je mohly podávat děti? Jaké zprávy jsou pro ně klíčové a proč?

Spielraum Kollektiv – MojeVize - Divadlo Archa
  • Adresa:
    Na Poříčí 1047/26
    Praha 1 11000

MojeVize je interaktivní divadelní událost, ve které příchozí děti vezmou do svých rukou televizní vysílání TV MojeVize. Divadlo Archa se pro tento účel promění v místo činu, kde mají děti ve věku 8–12 let možnost nahlédnout do zákulisí televize a samy vytvářet její obsahy. Účinkující performeři skupiny Spielraum Kollektiv předají dětem nástroje a know-how potřebné k vytvoření vlastního televizního vysílání a budou jim pomáhat při rozvíjení jejich vlastních vizí.

Projekt podpořilo Ministerstvo kultury, Státní fond kultury, Magistrát hl. m. Prahy, Nadace život umělce a divadlo Alfred ve dvoře.

Kredity

Koncept: Linda Straub, Mathias Straub
Režie: Linda Straub
Dramaturgie: Tomás Žižka
Scénografie: Mathias Straub, Tomáš Žižka
Hudba: Myko
Produkce: Denisa Samková
Obsazení: Marie Fröhlichová, Pavel Kozohorský, Linda Straub, Martin Krupa a Tomáš Žižka / Roman Černík
Video: Mathias Straub, Martin Krupa
Světlo: Prokop Vondruška

Spielraum Kollektiv je otevřené divadelní uskupení, jehož jádrem je tvůrčí tandem Linda Straub a Mathias Straub. Zakládající dvojice vytváří divadelní projekty již od roku 2011. Těžiště tvorby Spielraum Kollektivu spočívá v dokumentárním, site specific a pohybovém divadle. Výrazným znakem je hledání nových možností práce s divákem, důraz na práci s prostorem - divadelním i nedivadelním a interdisciplinarita. Mezi výrazné projekty patří například Marie to dala. Jak to dáš ty? (2013), Proč dál? (2015) nebo Busking Un/Limited (2016), za které Linda a Mathias Straub získali nominaci na Cenu Divadelních novin 2016 v kategorii Alternativní divadlo. S inscenací Relax Now! byl soubor pozván na mezinárodní festival FIAC v Mexiku (Festival International del Arte Contemporaneo). V posledních letech se skupině podařilo dopracovat mezi přední uskupení alternativního divadla. Je zvána na prestižní české divadelní festivaly jako Akcent, Malá inventura, Mezinárodní festival Divadlo v Plzni, Dream factory v Ostravě.