POUŤ KRKONOŠSKÁ - Divadlo Alfa

25.11.2019, 19:00 – 26.11.2019, 12:30

Inscenace, jejíž premiéra se uskuteční v době, kdy Naivní divadlo Liberec slaví 70. výročí svého založení, vznikla na motivy krátké povídky Karla Hynka Máchy považované za jeden z prvních českých literárních hororů. 

POUŤ KRKONOŠSKÁ - Divadlo Alfa
  • Adresa:
    Rokycanská 174/7
    Plzeň 312 00

Hudebně-výtvarná kompozice inspirovaná povídkou K. H. Máchy

Fantaskní básnivá próza je na jedné straně záznamem živého snu, který se Máchovi zdál při jeho cestě do Krkonoš, na straně druhé i reminiscencí některých tragických životních zkušeností Máchových. Hlavní postavou je poutník, jenž se snaží při své cestě po vrcholcích Krkonoš zapomenout na nešťastně prožitou lásku. Pod vrcholem Sněžky narazí na starý gotický klášter. Poutník si nepamatuje, že by zde takový někdy viděl. A co víc! Po setmění klášter ožívá pohybem dávno již zemřelých mnichů...

Inscenaci o hledání lásky, víry a neděje, stejně jako o boji se šílenstvím připravují herec, muzikant a režisér Filip Homola a scénograf Kamil Bělohlávek, kteří jsou v Naivním divadle podepsáni pod cenami ověnčenou inscenací Jsou místa oblíbená tmou, kde nikdy a nic na ostrovech se skrývá odlehlých. Hudbu složilo respektované tvůrčí duo na poli elektronické a ambientní hudby, Kora et le Mechanix (jehož členem je samotný režisér Filip Homola spolu s Michalem Kořánem). CD s kompletní scénickou hudbou je navíc součástí programu k představení. 

Inscenace s drobným předstihem připomene blížící se 210. výročí narození jednoho z největších českých básníků, zakladatele moderní české poezie a představitele vrcholného romantismu, Karla Hynka Máchy (1810–1836).

Název divadla: Naivní divadlo Liberec
Režie: Filip Homola
Výprava: Kamil Bělohlávek
Hudba: Kora et le Mechanix
Hrají: Diana Čičmanová, Veronika Košvancová - Khomová, Bára Purmová, Markéta Sýkorová, Adam Kubišta, Marek Sýkora, Petr Štěpánek