Výstava 1989. Nezapomínáme. Připomínáme - Muzeum T. G. M. Rakovník

1.10.2019 – 24.11.2019, 23:59

Od úterý 1. 10. do neděle 24. 11. 2019 vás zveme do Roubenky Lechnýřovny a Galerie Samson Cafeé na výstavy a programy pod názvem 1989. Nezapomínáme. Připomínáme.

Muzeum T. G. M. Rakovník a Městská knihovna Rakovník, ve spolupráci se Státním okresním archivem Rakovník a z iniciativy Jana Mudry představí společný projekt věnovaný událostem roku 1989. Zásadními akcemi projektu jsou dvě výstavy, finančně podpořené Městem Rakovník, které jsou tématicky rozděleny do dvou prostor. V roubence Lechnýřovně je výstava zaměřena na celorepublikové události a představí průřez zásadními momenty celého revolučního roku. Druhá část v Galerii Samson Cafeé se věnuje regionálním událostem listopadu 1989 a má podtitul Listopad 1989 na Rakovnicku ve fotografii. Výstavy jsou pojaté jako připomínka událostí a jejich cílem je inspirovat návštěvníky k zamyšlení, ke vzpomínce, k uvědomění si, co všechno rok 1989 odstartoval. Chceme připomenout nejen události revolučního roku, ale také poukazovat na nesvobodu lidí či na neadekvátní zásahy na demonstracích.

K výstavám se budou vztahovat další akce: komentované prohlídky pro školy a veřejnost, přednášky, besedy, setkání s přímými účastníky událostí a jinými zajímavými osobnostmi, promítání filmů, scénická čtení...Plán akcí budeme zveřejňovat v podobě plakátů a rozesílat formou pozvánek, najdete je také na webových stránkách muzea a knihovny.

Společná vernisáž výstav proběhne v úterý 1. 10. od 16 hodin v roubence, odkud se její účastníci přesunou manifestačním průvodem do Galerie Samson Cafeé, kde bude výstava zahájena v 17 hodin. Na obou místech ochutnáte pivo z Tradičního pivovaru Rakovník a zahraje Milan Zimmermann. Výstava potrvá do 24. 11. 2019.

Těšíme se na vás.