Pátý koncert 10. ročníku Ševčíkových hudebních večerů

18.10.2019, 19:00 – 20:30

U příležitosti říjnových oslav vzniku samostatného českého státu Vás srdečně zveme na pátý koncert 10. ročníku Ševčíkových hudebních večerů, na kterém se představí renomovaný dechový ansámbl PhilHarmonia Octet Prague. Soubor, který byl založen v roce 2007 z iniciativy hobojisty Viléma Veverky a fagotisty Václava Vonáška (rodák z Blatné) přednese v pátek 18. října v 19.00 hodin v sále hotelu Prácheň nádhernou Serenádu d moll pro dechy, violoncello a kontrabas Antonína Dvořáka a úpravu jedné z nejznámějších skladeb symfonického repertoáru, Obrázky z výstavy Modesta Petroviče Musorgského.

Cena vstupenky: 100 Kč
PhilHarmonia Octet Prague je v současnosti nejvýraznějším reprezentantem tzv. české dechové školy. Jedná se o formaci nejlepších českých hráčů jedné generace, kteří se výrazně ovlivňovali již během studia na HAMU. Interpreti jsou laureáty prestižních mezinárodních soutěží a absolventi zahraničního studia. Profilují se jako sóloví hráči, zároveň však působí v předních evropských orchestrech, např. v Berlínské filharmonii, WDR Köln nebo v České filharmonii. V repertoáru souboru nalezneme rozličné skladby z období od 2. poloviny 18. století do počátku nového milénia.
 
Vstupné na koncert činí 100 Kč, zlevněné vstupné 50 Kč (děti nad 10 let, studenti, důchodci a rodiče na rodičovské dovolené), děti do 10 let zdarma.
Rezervace vstupenek na mobilu 603 229 582.