SLET BUBENÍKŮ 2019 - BUBNY LÉČÍ

10.10.2019 – 24.10.2019, 23:59

Velká Koncertní Muzikoterapie

Po rychlém a neoblomném úmrtí Romka Hanzlíka, který je spjat od začátku s projektem Slet Bubeníků jako zaštiťující agentura AMP, jsme se rozhodli letos využít léčebné síly bubnů.

Život může být nečekaně ukončen a my věnujeme tento ročník Romkovi Hanzlíkovi.

 Koncertní program BUBNY LÉČÍ bude vytvářen s ohledem na magickou sílu bubnů, šamanských rituálů, pozitivní a laskavé energie.

Osobně mám zkušenost s Muzikoterapií, kterou čas od času provozuji v různých zdravotních i sociálních zařízeních a chtěl bych tuto, řekněme přidanou hodnotu bubnových partů povýšit na koncertní událost.

Letošní slet Bubeníků nebude tedy spojen prvoplánově se hřmotnými a razantními party, s disonantními zvuky, s propletenými a útočnými polyrytmy, s nacvičenými nástupy či unisono party. Neříkám, že tam některé tyto věty z našeho bubenického slovníku nebudou, ale naší snahou bude

Nalezení harmonie a rytmického řádu Všehomíra.

Pavel Fajt – Koncertní bubny, Bicí souprava, elektronika, zpěv

Miloš Vacík – Brazilské bubny, percussion, zpěv

Broněk Pavlíček / Ephraim Goldin – Africké bubny, zpěv

Ivana Mer – Zpěv, klávesy

Pavel Koudelka – Bicí souprava

Petr Gablas / Michal Grombiřík – Cimbál, zpěv

Každý ze zúčastněných hudebníků je sólistou či vedoucím jednoho, či více hudebních souborů. Je samostatně známou osobností a naprostým garantem kvality.

Letos poprvé a výjimečně vyzýváme ctěné publikum: “Přineste si svoje bubínky, bubny, chřestidla zvonce a řehtačky!!” Na závěr si uděláme bubnový mejdan.

BUBNY LÉČÍ - Velká Koncertní Muzikoterapie – termíny:

  1. 10. – Smržovka
  2. 10. – Chomutov
  3. 10. – Vrchlabí
  4. 10. – Dobříš
  5. 10. – Nový Bor
  6. 10. – Praha – Kasárna Karlín
  7. 10. - Hodonín