Je úchvatná - Divadlo Rokoko

Pravdivý příběh o lidské nezlomnosti, splněných snech a radosti ze života.

Je úchvatná - Divadlo Rokoko
  • Adresa:
    Václavské náměstí 38
    Praha 1 110 00

Příběh se odehrává v New Yorku v roce 1944. Kouzlu osobnosti a síle představy Florence není možno vzdorovat, a tak se neuvěřitelné stane skutečností. S pomocí oddaného klavíristy McMoona, jejího životního partnera St.Claira, svérázné přítelkyně Dorothy, a španělské kuchařky Maríi uspořádá Florence koncert ve vyprodané Carnegie Hall. Hru napsal současný britský autor,
Peter Quilter, český překlad vytvořil Pavel Dominik. Soubor s touto hrou postoupil letos na národní přehlídku Krakonošův divadelní podzim ve Vysokém nad Jizerou.

Režie: Alena Říhová

Osoby a obsazení:
Florence Foster Jenkinsová: Eugenie Koblížková
Cosma McMoon: Dušan Navařík
Dorothy: Kateřina Filla Věnečková      
St.Clair Byfield: Ondřej Nováček
paní Verindah-Gedgeová: Lucie Hochmalová
María: Irena Neradová

Dobřichovická divadelní společnost se v letošním roce dožívá jedenácti let svého trvání. Není to zase tak moc, prožívá krásná dětská léta, ale přitom dosáhla již řadu úspěchů, na které jiná amatérská divadla čekají celé roky - ocenění na krajských a národních přehlídkách za inscenace her, za herecké výkony i režii, účast na festivalu Jiráskův Hronov. Soubor nemá svou vlastní scénu, divadelní slavnosti probíhají na krásném zámeckém nádvoří. Často své hry uvádí na scénách pražských divadel jako například ABC, Semafor, Rokoko nebo také baví diváky v různých městech celé ČR. 

Slovo o režisérovi

Alena Říhová je dlouholetou členkou ochotnických souborů a spoluzakladatelkou současné Dobřichovické divadelní společnosti. Jako herečka ztvárnila např.: paní Higginsovou v Pygmalionu, starou pannu Eulalii ve Zvonokosech, několik postav ve fraškách G. Feydeaua, tetíčku z Brazílie ve hře Charleyova teta, paní Trčková ve Světácích a mnoho dalších rolí.

Rovněž je autorkou scénářů („Včera,dnes a zítra“ na motivy P. G. Wodehouse, „Tři mušketýři“ (A. Dumas), autorkou mnoha písňových textů do muzikálových úprav her ( pohádka Byl jednou jeden král, Tři mušketýři,…) Poprvé se lehce mihla jako půlrežisér v roce 1981 v pohádce se zpěvy„Jedničky má papoušek“, kterou hrály školní děti.

Letos se poprvé ujala samostatné režie komedie P. Quiltera „Je úchvatná“.