Ščegetavček - Divadlo Archa

26.10.2019, 20:00 – 21:00

Rezidentky Archa.lab Daisy Alexander, Millie Done, Çiğdem Erdöl a Varja Hrvatin se vrací na Akcent s unikátním scénickým tvarem založeným na chytré kombinaci textu, videa a zvuku. 

Ščegetavček - Divadlo Archa
  • Adresa:
    Na Poříčí 1047/26
    Praha 1 11000

Interaktivní instalace studuje fenomén ženství z pohledu strachu, rebelie, euforické extáze, hysterie a humoru.  


 

Čtyři ženy z rozdílných kultur se znovu dávají dohromady, aby společně vyslyšely volání touhy po neohroženém experimentu. Členky skupiny se navzájem podporují v objevování svých individuálních příběhů a společně se pouštějí do zkoumání nespoutané ženskosti ve všech jejích podobách. Rebelství, strach, vztek, extáze, hysterie: i to jsou složky ženství, síly, kterou není radno podceňovat. Kadınlar s fantazií a humorem zapojují do pečlivě navrženého prostoru také hru s textem, obrazem a zvukem.

Členky skupiny Kadınlar se poznaly v roce 2017 na Mezinárodní letní škole Divadla Archa. První polovinu letní školy strávily v různých ateliérech, jak však diskutovaly o všem, co je zajímá a inspiruje, vzniklo mezi nimi přirozené pouto. Následně rozpracovaly své první společné dílo „Ščegetavček“. V něm se pokoušejí zorientovat v různých soukromých a společenských představách o ženství; využívají přitom práci s texty, které manipulují do umělých krajin, pokroucených verzí překrývajících se realit.