DESIGN CAMP v galerii SUPERMARKET

14.10.2019 – 18.10.2019, 23:59

Chcete jít na uměleckou školu a nevíte jaký obor si máte vybrat?
Neváhejte a přihlaste se na náš podzimní DESIGN CAMP, KTERÝ VÁM POMŮŽE DOSTAT SE NA UMĚLECKOU ŠKOLU

Od 14. 10. do 18. 10. 2019 se v galerii SUPERMARKET wc v Karlových Varech uskuteční tvůrčí kurz pro mládež s názvem DESIGNCAMP. Mladí lidé si budou moci vyzkoušet práci designéra, poznat další kreativní obory a zjistit, co by je nejvíc bavilo. 

Přihlášky na podzimní camp najdete v Aktualitách na https://supermarketwc.cz/aktuality/design-camp

Na DESIGN CAMPU si vyzkoušíte různé designérské profese od grafiky přes sklo, porcelán, fotografii až k módě. Dozvíte se, co k této práci potřebujete, co musíte umět, čím vším můžete být a seznámíte se s obory a jeho přesahy.  „Mladí lidé často nemají představu, o čem umělecké obory jsou. Proto nabízíme živý zážitek procesu tvorby s profesionály, možnost poznat na vlastní kůži, jak umělecké obory pracují. Reálně budete navrhovat, tvořit a pracovat s materiálem. Každý den vás čeká jiná profese, jiný lektor, jiný přístup, od designu porcelánu a skla přes grafiku a fotografii až k oděvnímu návrhářství “, říká Kateřina Hanková edukátorka galerie SUPERMARKET wc.

Vybrat si tu správnou školu, patří k nejtěžším rozhodováním, které mladí lidé řeší. Co když na to nemám a co když se rozhodnu špatně? „Na DESIGN CAMPU si pod vedením odborníků, kteří se oboru věnují, vyzkouší všechny umělecké obory, které lze dále studovat na uměleckých školách v Karlových Varech, Plzni nebo třeba v Kamenickém Šenově. Účastníci se seznámí se základními principy každého oboru a dozví se, jak probíhají přijímací zkoušky“, upřesňuje Tereza Vlašímská, který povede část zaměřenou na grafický design. „K tomu i trocha teorie, která představí základní principy i významné osobnosti, které se v konkrétním uměleckém oboru proslavili“, upřesňuje Vlašímská.

Obory a lektoři: Sklo, Markéta Varadiová /Fotografie, Kateřina Hanková /Porcelán, Lenka Malíská /Oděvní design, Lenka Herzogová /Grafický design, Tereza Vlašímská 

Kreativní kemp proběhne od 14.10. do 18.10. 2019 každý všední den od 15.30 do 18.30. Cena celého kempu od pondělí do pátku je 1.200,- Kč 5 dní (5 oborů) x 3 hodiny = 15 hodin. Cena za jeden vybraný den je 500,- Kč 1 den - 3 hodiny (vč. veškerého materiálu, svačiny...).

Bližší informace Tereza Vlašímská, 774 232 047 nebo na [email protected] či na webu ww.supermarketwc.cz.  Přihlášky, které je možné zasílat nejpozději do 4. 10. 2019 na [email protected], najdete na webu ww.supermarketwc.cz. Počet míst omezen.

Design Camp pořádá galerie SUPERMARKET wc, kterou provozuje karlovarský spolek PROTEBElive, sdružení designových aktivistů a patriotů. Již14 let pořádá kreativní dílny,
výstavy a umělecko - vzdělávací akce.