ENIGMATICKÉ VARIACE aneb láska až za hrob - Komorní divadlo Kalich

13.10.2020, 19:00 – 20.11.2020, 21:00

Od září bude naším pravidelným hostem skvělé představení „Enigmatické variace aneb láska až za hrob“ v hlavních rolích s Martinem Stránským (nominace na Cenu Thalie) a Janem Maléřem.

ENIGMATICKÉ VARIACE aneb láska až za hrob - Komorní divadlo Kalich
  • Adresa:
    Rytířská 539/31
    Praha 1 110 00

„Enigmatické variace nenaplnily mé představy. Ony je předčily…“ Tak zní jedna z diváckých reakcí na fascinující detektivní komedii, která odhaluje tajemství mezi dvěma muži a nepřítomnou ženou. Spád nevšedního dialogu napíná, mrazí i baví. A navíc překvapuje. Svěží, inteligentní, vtipný a neustále překvapující text nejhranějšího francouzského autora tohoto tisíciletí a dokonalá herecká souhra dvou herců, kteří vás na hodinu a půl uhranou a nepustí.

Slavný spisovatel a nositel Nobelovy ceny Abel Znorko, vyhlášený svou arogancí, žije už léta sám na vzdáleném ostrově v Norském moři. Znorko nepřijímá návštěvy a razantně odmítá všechna interview. Když jej ale osloví novinář jednoho regionálního deníku, překvapivě souhlasí. Čeká ho rozhovor o jeho zatím poslední, nejuznávanější knize „Zapřená láska“ – románu složeném z vášnivých milostných dopisů, který věnoval H.M. Koho skrývají tyto iniciály? Co dalšího spisovatel tají? A o čem všem ví novinář? Enigma – záhadu, zastřenější než se zdálo, budou oba muži odkrývat postupně s jízlivostí i odzbrojujícím citem.

Autor: Eric-Emmanuel Schmit
Překlad: Michal Lázňovský
Režie: Jan Burian
Hrají: Martin Stránský, Jan Maléř