Milujete tajemno? Přijeďte do Trutnova!

5.10.2019

Festivalová novinka spolku Rýbrcoul duch hor letos odkrývá Rýbrcoulovo podzemí.

Kolotoč akcí se rozjel již zjara. V zážitkových vlacích se cestující díky představením ochotníků dověděli více o místních pověstech i skutečných událostech.

Místa, spjatá s historií dolování, přibližuje hra „Co vydaly hlubiny země“. Odměnou těm, kteří se vydávají za poznáním, jsou nejenom zážitky, ale také speciální sběratelské mince.

Vrcholem celoročních aktivit je festival 5.10. v Trutnově a Mladých Bukách

Program pro celý den a celou rodinu začne v Mladých Bukách. Můžete se těšit třeba na představení práce jednotek ISZ, včetně ukázky práce záchranných psů při sutinovém  vyhledávání osob.

Program v Trutnově bude ve znamení permoníků a pokusu o český rekord

Trutnovský program začne ve 14:00 a přinese koncerty, výtvarné dílny a další aktivity pro děti i dospělé, přednášky o historii dolování, soutěž v pojídání pálivých jídel a mnoho dalšího. 

Rýbrcoul se pak objeví navečer a kromě lesních bytostí k sobě povolá desítky permoníků. A tady útočíme na český rekord v největším počtu permoníků na jednom místě! Po multimediálním divadelním představení před Uffem (divadlo) se průvod odebere na náměstí. Připojte se a přijďte třeba s lucerničkou.

Otevřené hospody

To prostě nesmí chybět! Akce se účastní 15 hospod a desítky kapel. Hrát se bude více venku méně uvnitř a prodlužuje se i doba produkce. Kdo chce, může se vrátit domů až téměř za svítání. 

Věříme, že si akci všichni užijeme. 

5/10 se na vás těšíme!

Více informací naleznete na www.rybrcoul.com a na FB