DÝNĚ HRAJÍ VŠEMI BARVAMI

26.9.2019 – 20.10.2019, 23:59

Podzim do trojské botanické zahrady opět přinese výstavu dýní s názvem ,,Dýně hrají všemi barvami”. Od 26. září do 20. října se můžete těšit na dýňová zastavení rozmístěná v Ornamentální zahradě, která přiblíží krásu těchto plodů podzimu a představí je z různých úhlů včetně jejich využití v kuchyni. Inspirujte se originálními aranžmá a recepty na chutná jídla. Realizace letošní výstavy se ujala Střední odborná škola stavební a zahradnická Jarov.

DÝŇOVÉ HRÁTKY

19. – 20. 10. | 13.00–16.00 | Stráň – Zkuste si s dýněmi pohrát a popustit přitom uzdu své fantazii a tvořivosti. Zapojit se může opravdu každý. Záleží jen na zručnosti a odvaze. K dispozici budou různé podzimní přírodniny, dýně za drobný poplatek. Chcete-li, přineste si i vlastní neobvyklé plody a nástroje, které by se vám mohly při tvoření hodit. Výsledné objekty si lze odnést s sebou domů k podzimní výzdobě interiérů.

Těšit se můžete také na: HALLOWEEN

31. 10. | od 15.00 | Ornamentální zahrada, Stráň – Dlabání dýní v období Dušiček je starou keltskou tradicí. Plody k dlabání bude možné zakoupit přímo na místě. Pro děti budou do setmění připraveny soutěže a drobné úkoly. V 18 hodin vyjde tradiční večerní průvod s rozsvícenými dýněmi. Během odpoledne a večera bude také možnost zakoupit v občerstvení špekáček, opéct si ho a posedět u ohně. S sebou si nezapomeňte vzít oblečení, které je možné umazat, lžíci a nůž na dlabání.

Více se dozvíte na www.botanicka.cz