9. ročník festivalu Týden kávy

4.10.2019 – 5.10.2019, 23:59

Tradiční oslava Mezinárodního dne kávy opět spojí všechny, kdo si bez šálku dobré kávy neumí představit svůj den. 9. ročník největšího českého kávového festivalu Týden kávy přináší nejen nečekané novinky, ale vrací se také k osvědčené klasice v podobě oblíbených Trhů kávy. Ty proběhnou 4.-5. října na náměstí Svobody v Brně.

Původně brněnský svátek milovníků kávy se již v loňském ročníku rozrostl za hranice jihomoravského kraje a pohltil rovnou celou Českou republiku. Letos budou české kavárny a pražírny zvát k oslavám kávy navíc po celý rok. Bohatý program s kávovou tématikou tak už nebude koncentrován pouze do prvního říjnového týdne, ale těšit se na něj můžete celých 365 dní. Kávu zbožňujeme každý den v roce, protože #kavaspojuje.

Kávová pokušení pro tento rok

Pestrý výběr cuppingů, workshopů, přednášek, baristických show nebo kulturních akcí doplněných speciálními meníčky a jedinečnými kávami není jediným pokušením, které bude kávové nadšence doprovázet po celý rok. Konečně ne každý den máme chuť účastnit se kávárenského programu, ale chuť na dobrou kávu máme téměř vždy. Na webu festivalu www.tydenkavy.cz proto najdete podrobný katalog kaváren a pražíren zapojených do Týdne kávy s užitečnými informacemi a filtry.

Možnost filtrovat kavárny podle jejich zaměření a výbavy ocení zejména ti, kdo hledají kavárnu uzpůsobenou návštěvám s dětmi, místo kam zaskočit na kávu během venčení psa, nebo třeba shání neomezený přísun kofeinu s připojením k Wi-Fi pro dokončení seminárky,” vysvětluje koordinátor festivalu Lubomír Černý. Přehledné a detailní informace o kavárnách a pražírnách po celé České republice jsou navíc doplněny přehledem hodnocení z Google, Facebooku a TripAdvisoru. Novinkou je také přímé propojení kaváren a pražíren. Milovníci kávy, kteří mají zálusk na šálek kávy ze své oblíbené pražírny, tak snadno zjistí, ve které kavárně ji mají aktuálně na mlýnku.

Vysoká koncentrace dobré kávy

Propojení pražíren a kaváren ocení určitě také návštěvníci Trhů kávy. Během nich budou moct porovnat lahodnost kávy více než dvou desítek pražíren, které koncentrujeme na celou polovinu Svoboďáku,“ představuje Lubomír Černý propojení celého festivalu. Během Trhů nabídnou prodejci ochutnávku své kávy jak na filtr, tak pro nápoje na bázi espressa a utkají se o titul “Miláčka“ veřejnosti. Každá porce kávy vyjde na 30 Kč a hlasující návštěvníci si navíc zasoutěží o ceny s kávovou tématikou.

Trhy kávy vás nabudí opět první týden v říjnu, konkrétně 4. a 5. října od 11:00 do 19:00. Novinkou je ale jejich přesun přímo do centra Brna a také volný vstup. Společně s Trhy kávy proběhnou na náměstí Svobody i Slavnosti dobrého jídla, čeká nás tedy mnoho skvělých gastro zážitků. A to jak na Trzích, tak i s Týdnem kávy po celý rok.