Vinobraní

14.9.2019 – 15.9.2019, 23:59

Milovníci vína si přijdou na své o víkendu 14. a 15. září, kdy se na  památkově chráněné vinici sv. Kláry s jedinečným výhledem na panoráma Prahy koná tradiční vinobraní. Přijďte si vychutnat víno v prostředí s jedinečným geniem loci. Uspořádejte si s rodinou či přáteli příjemný piknik.

Vybírat můžete jak z široké nabídky úspěšných vín ze zdejší produkce, tak vína i od dalších předních českých a moravských producentů. Chybět nebude ani výborný burčák z ručně trhaných hroznů ze zdejší vinice vyrobený v místním sklepě. Bohatá bude také nabídka lahůdek a občerstvení, které vás nejen zasytí, ale zároveň se k vínu skvěle hodí. Oslava sklizně patří k nejnavštěvovanějším akcím tohoto druhu v Praze.

Příjemnou atmosféru na vinici sv. Kláry i v Ornamentální zahradě doladí skladby v rytmu jazzu, swingu, ale i tradiční cimbálovky. Těšit se můžete i na vystoupení vítěze druhého ročníku soutěže Česko hledá SuperStar – Vlasty Horvátha.

Po oba dny, vždy v každou celou hodinu od 10 do 17 hodin, si zájemci budou moci v doprovodu průvodce prohlédnout expozici výroby vína, kde se už od roku 2009 zpracovávají hrozny z místní vinice.

Návštěvníci vinobraní mohou pro přepravu na akci využít autobusy MHD 112 ze stanice Nádraží Holešovice do zastávky Kovárna, kde se nachází vstup přímo do vinice sv. Kláry.

Na tuto akci platí zvláštní vstupné. Více se dozvíte na www.botanicka.cz