Letní kino Cyberdog v září – Počátek s DiCapriem a Král Artuš: Legenda o meči

3.9.2019, 20:00 – 26.9.2019, 22:00

Technologicko-informační centrum Cyberdog, které najdete na adrese Seydlerova 2835/4 u stanice metra Nové Butovice, završí v září první sezónu svého projektu Letního kina filmy Počátek a Král Artuš: Legenda o meči. Hraje se vždy v úterý a čtvrtek od 20.00 hodin.

Každé úterý se návštěvníkům představí sága Král Artuš: legenda o meči z roku 2017 režiséra Guy Ritchieho. Tento autor známých snímků Sbal prachy a vypadni či Podfu(c)k vypráví ve dva roky starém filmu známý příběh legendárního anglického panovníka formou nové akční fantasy. Hlavního hrdinu ztělesnil Charlie Hunnam a Artušova strýce Vortigerna pak Jude Law. Artuš vyrůstá v tvrdém prostředí městských uliček. Teprve když se mu ale podaří vytáhnout meč z kamene, obrátí se mu život vzhůru nohama. Až v tom momentu totiž zjistí svůj skutečný původ.

Film Počátek režiséra a scénáristy Christophera Nolana se bude na čelní ploše centra Cyberdog promítat vždy ve čtvrtek až do 26. září. Mezinárodně obsazený sci-fi akční snímek diváky zavede na různá místa na světě, ale i do intimního a nekonečného světa snů.

Hlavního hrdinu filmu Počátek ztělesnil Leonardo DiCaprio. Představuje vyhledávaného hráče v zákeřném světě korporátní špionáže. To z něj ale současně udělalo uprchlíka. Jednou z posledních příležitostí, která mu může vrátit normální život, je vrátit se na počátek. 

Oba snímky jsou s českým dabingem. Sledování obou filmů je pro veřejnost vždy zdarma.

Dvoupatrový Cyberdog svým tvarem připomíná hlavu a tělo psa a materiálem vesmírnou loď z budoucnosti. Celá přední část druhého patra je prosklená. Díky tomu slouží tato čelní plocha i jako místo pro promítání. Zvuk z filmu se přenáší do protější restaurace Trifot, která je od Cyberdoga vzdálena jen několik málo metrů. Odtud se také filmy večer sledují.

Cyberdog je umístěný na novém pěším korzu, které směřuje od stanice pražského metra trasy B Nové Butovice. Hned vedle nového objektu je plastika Davida Černého Trifot a stejnojmenná restaurace. Součástí celého prostoru je dále Czech Photo Centre - multižánrový umělecký prostor, který je jednou z nejvýznamnějších galerií zaměřených na současnou fotografii v hlavním městě. 

 

Termíny promítání filmu Počátek - 5., 12., 19., 26. 9.

Termíny promítání filmu Král Artuš: Legenda o meči – 3., 10., 17., 24. 9.

Adresa centra Cyberdog: Seydlerova 2835/4, 158 00, Praha 13

Informace o centru Cyberdog najdete na adrese www.cyber-dog.cz.

Zdroj fotografií: Cyberdog