XIII. Trh lidových řemesel Frýdlant nad Ostravicí

24.8.2019 – 25.8.2019, 1:00

Srpnový Trh lidových řemesel se blíží a je čas představit, na co všechno se můžete, v sobotu 24. srpna 2019, na frýdlantském náměstí těšit.

Téma letošního ročníku je „Ex schola vitae“ – škola základ života, kdy si místně připomínáme 100 let vzniku měšťanské školy. Dále 180 let od narození Ignáce Kotka, lubenského hudce, který je považován za zakladatele staré cimbálové muziky Kotci. A když budeme vzpomínat výročí školy, neměli bychom opomenout na výročí 150 let od narození frýdlantského rodáka – pedagoga a významného filosofa počátku 20. století Dr. Hanse Kleinpetra. Tyto historické události se budou různě prolínat v programu v průběhu celého sobotního dne. 

Dále se můžete těšit na typický historický jarmark, kolotoč, hry pro děti, divadélka pro malé i velké, pouliční žertovná představeníčka, vystoupení místních folklórních souborů, šermíře a komedianty, řemeslnou uličku s ukázkami řemesel a lidových tradic.

Stalo se již tradicí, že vždy v rámci konání Trhu lidových řemesel představujeme nový kalendář. V letošním roce se tedy opět na něj můžete těšit. Navíc má velmi osobitou tématiku - jednotlivé listy jsou přehlídkou činností spolků, městských institucí, kulturních a jiných akcí. Zkrátka je to kalendář tak říkajíc „ze života města“. K prodeji bude za 50 Kč ve stánku města Frýdlant nad Ostravicí.

Z populárních osobností se představí zpěvák SEBASTIAN, náš český hráč na banjo, zpěvák, bavič, textař, skladatel, komik, kreslíř, humorista Ivan MLÁDEK a hvězdou hudebního večera bude slovenská kapela NO NAME.

Na závěr letní noční oblohu rozzáří ohňová show se závěrečným ohňostrojem. Konec akce v 1.00 hodin ráno.