ZÁMECKÁ NOKTURNA 2019 - E MORTA?

13.9.2019, 19:00 – 22:00

ZÁMECKÁ NOKTURNA, CHÂTEAU MUSICAL NIGHTS, unikátní cyklus nočních vokálních koncertů, vstoupil letos do svého jubilejního patnáctého ročníku.

Cena vstupenky: 100 Kč

Po pěti letech se cyklus vrací do legendami opředeného monumentálního sálu zámku v Lochovice, kde bude v pátek 13. září 2019 v 19 hodin uvedena premiéra jubilejního čtyřicátého zámeckého nokturna È MORTA? k výročím úmrtí slavných českých pěvců Matyáše Podhorského (1800, Praha-1849, Praha), prvního českého Mozartova Don Juana, Kateřiny Kometové Podhorské (1807, Praha-1889, Praha), primadony Stavovského divadla, a Klementiny Kalašové (1850, Horní Beřkovice-1889, Bahia v Brazílii), múzy nejednoho básníka či hudebního skladatele.

V programu zazní operní árie a dueta z pera Wolfganga Amadea Mozarta, Vincenza Belliniho, Gaetana Donizettiho, Gioacchina Rossiniho, Giuseppe Verdiho, Antona Rubinštejna a Antonia Carlose Gomese. Zpívají Květuše Ernestová (soprán) a Andrej Beneš (baryton), laureát pěvecké soutěže legendárního barytonisty Giuseppe Taddeiho v Neapoli, u klavíru bude vítěz Mezinárodní varhanní soutěže v Magdeburgu a varhaník kostela sv. Vojtěcha v Praze Drahoslav Gric.

V mluvených rolích se představí Veronika Slavíková jako Kateřina Kometová Podhorská – žena, Klára Štochlová jako manželka hudebního skladatele Giuseppe Verdiho Giuseppina Strepponi, Tereza Vokáčová jako Klementina Kalašová – žena a Daniela Matysová jako donna da camera. Děj pořadu se odehrává v létě roku 1889 v provinční Praze, ve Verdiho vile v italské Sant’Agátě a v brazilské Bahii. Informace a rezervace [email protected], více na www.zameckanokturna.cz

SRDEČNĚ ZVEME.