Na Putinovy agenty zaostří divadelní soubor Temporary Collective

8.10.2019 – 10.10.2019, 23:59

Mrazivou inscenaci na pomezí divadla a filmu s názvem Putinovi agenti připravuje na začátek října divadelní soubor Temporary Collective. Soubor, který se v čele s režisérkou Petrou Tejnorovou věnuje vždy aktuálním společenským tématům, má tentokrát v hledáčku ruské tajné služby. Inscenace volně vychází ze stejnojmenné knihy Ondřeje Kundry a je založena na jedinečném výzkumu ruského vlivu samotných tvůrců. Dějovou linku inscenace tvoří případ jediného odhaleného ruského agenta po roce 1989 Roberta Rachardža.

Na Putinovy agenty zaostří divadelní soubor Temporary Collective
  • Adresa:
    Bubenské nábř. 306/13
    Praha 7 - Holešovice 170 00

Jedná se o inscenaci v žánru live cinema, který nabízí intenzivní divácký zážitek. Každý večer se dvě stovky diváků stanou součásti živého kina a na vlastní kůži pocítí praktiky agentů. Film totiž vzniká přímo před zraky publika. Do tvůrčího týmu si režisérka Petra Tejnorová přizvala například dramaturgy Jana Tošovského a Ninu Jacques, herce Petra Vančuru, scénografa Antonína Šilara, střihačky Zuzanu Walter a Petru Maceridu, kameramany Kryštofa Melku, Marka Bartoše, Dominika Žižku a další. Inscenace bude uvedena v premiéře 8. října a následně v reprízách 9. a 10. října v divadle Jatka78.

Temporary Collective je nezávislá platforma kolem režisérky Petry Tejnorové. Tvůrčí kolektiv vzniká vždy znovu pro každý projekt a pokaždé tak vyzařuje jedinečnou tvůrčí chemii týmu. Jednou z výrazných linií tvorby jsou dřívější live-cinema projekty Nevina a Nick. Putinovi agenti jsou dalším rozvinutím této linie.

Petra Tejnorová  V roce 2008 byla nominována na Cenu Alfréda Radoka v kategorii Talent. Dlouhodobě se věnuje dokumentárnímu divadlu, fyzickému a autorskému divadlu, divadelním sondám do různých společenských a sociálních vrstev. Jako autorka a režisérka spolupracovala s významnými divadly v Čechách, např. Národní divadlo, Dejvické divadlo, HaDivadlo, Divadlo Archa, Divadlo PONEC, Studio ALTA atd. Dlouhodobě spolupracovala se souborem 11:55 a VerTeDance. Její mezinárodní projekty byly představeny na několika prestižních zahraničních festivalech (Stockholm Fringe Festival, APAP New York, Fira Tárrega v Španělsku atd). Působí taktéž jako pedagog KALD DAMU. Natočila dva krátké filmy (Kniha o plánu – vítězný snímek kategorie VLNY Ostrava 2013, cena za nejlepší kameru – Mezinárodní kameramanský filmový festival Kamera Oko). S choreografkou Terezou Ondrovou tančí v inscenaci belgické choreografky Karine Ponties Same Same a společně s Terezou taktéž založila novou platformu Temporary Collective.

Inscenační tým:

Dramaturgie: Jan Tošovský, Nina Jacques
Výprava: Antonín Šilar
Hudba: Jan Nedbal
Kamera: Kryštof Melka, Marek Bartoš, Dominik Žižka
Střih: Zuzana Walter, Petra Maceridu
Světelný design: Robert Palkovič
Zvuk: Jan Sedláček
Technická podpora: Erik Bartoš
Produkce: Michal Somoš, Tereza Baschová
Hraje: Petr Vančura