Kulturní prostor Burza #4 oživuje Pražskou tržnici

23.8.2019 – 8.9.2019, 23:59

Burza #4, kulturní prostor, který otevřel na začátku léta, oživuje Pražskou tržnici. Na zpustlém místě před bývalou jateční burzou vznikl kulturní prostor, jenž každý týden nabízí koncerty, večírky s djs, food festivaly, ale i akce pro rodiny s dětmi. Dopřejte si oázu klidu s výhledem na Vltavu.

Burza #4 se otevřela letošní léto poprvé. „Prostor je součástí většího projektu, jehož cílem je oživit Pražskou tržnici a udělat z ní atraktivní místo pro Pražany. Burza #4 vznikla letos v létě a za dva měsíce fungování jsme uspořádali desítky akcí. A s koncem prázdnin rozhodně nekončíme,“ říká Omri Goz, jeden ze zakladatelů prostoru.

V pátek 23. srpna zahraje pod širým nebem v Pražské tržnici například electro-rapové duo MATKA. Na středu 28. srpna připravuje se promítání a následná přednáška o tržnici s architektem a propagátorem architektury Petrem Kučerou. Druhý zářijový víkend se chystá food festival ve spolupráci s Ochutnej Vietnam a týden předtím – v neděli 8. září – celodenní program pro děti. Workshopy budou zaměřené na výtvarné umění, tak třeba i na základy skejtování. Chybět nebudou ani pohádky.

„Burza #4 je dalším místem na kulturní mapě Prahy. Jsme skupina lidí, kterým není lhostejné prostředí a kulturní zázemí Prahy, ve kterém žijeme, pracujeme a které se snažíme svými aktivitami kulturně obohatit. Vytváříme oázu klidu, místo na posezení s přáteli a sousedy. Přijďte poznat Pražskou tržnici z jiného pohledu,“ zve Omri Goz.

Více informací o prostoru najdete na Facebooku.