Shark Week ve Žlutých lázních

19.8.2019, 20:30 – 23:30

19. srpna 2019 zaplaví Žluté lázně žraloci! Díky naší spolupráci s dokumentárním kanálem Discovery Channel Česko a Slovensko budete mít jedinečnou příležitost zhlédnout tři unikátními pořady o těchto fascinujících predátorech z letošního 31. ročníku Shark Weeku.

Cena vstupenky: 50 Kč

 Nabízí se vám tak skvělá šance pozorovat žraloky v jejich přirozeném prostředí na velkém plátně našeho letního kina Yellow Cinema a to pouze za areálové vstupné 50 Kč: bit.ly/31CyDAh

PROGRAM

Promítání začne ve 20:30 dokumentem Zákony čelistí: Nebezpečné vody (Laws of Jaws: Dangerous Waters). V něm nás čtyři na slovo vzatí experti seznámí, jak to ve skutečnosti je s útoky žraloků na lidi.

Ve 21:30 se vydáme k australskému pobřeží v dokumentárním snímku Ostrov čelistí: Pokrevní bratři (Isle of Jaws: Blood Brothers). Zde se nachází přirozené útočiště velkých bílých žraloků a výzkumníci mají v hledáčku dva z nich, které považují za bratry. Existuje v podmořské říši něco jako pokrevní pouto? Promítá se bratrská sounáležitost i do vzorců chování při lovu? Tým expertů si klade za cíl pořídit dosud nevídané záběry, které zodpoví tyto otázky a mnohé další.

Naši žraločí výpravu zakončíme na ostrově pouhých 150 námořních mil od Mexika ve 22:30. Nebezpečná oblast Guadalupe (Great White Kill Zone: Guadalupe) je vlastně sondou do každodenní reality jedné z největších enkláv velkých bílých žraloků na světě.

Přijďte se proto nebát do Žlutých lázních a poznejte blíže tyto pozoruhodné mořské živočichy!

Webová stránka: https://www.zlutelazne.cz/program/shark-week_437/

Facebooková událost: https://www.facebook.com/events/495206137930607/