Festival Živá ulice opět promění centrum Plzně

9.8.2019 – 18.8.2019, 23:59

Koncerty a večírky plné plzeňských kapel i zahraničních interpretů. Divadlo pod širým nebem, scéna pro děti, český design a autorská móda. Food festival, se kterým procestujete celý svět i program ke 30letému výročí svobody. Osmý ročník Živé ulice opět promění centrum západočeské metropole. Srdečně zveme do 9. do 18. srpna do centra Plzně.

Hudba, film, výtvarné umění, autorská móda, a nejen to bude k vidění od 9. do 18. srpna hned na několika scénách. A jaké kapely vystoupí? Letos Živá ulice pozvala například Zrní, Kapitána Demo, Prago Union, Houpací koně nebo Lenku Dusilovou. „Jako každý rok i letos bude hudební program žánrově pestrý. Na několika scénách se vystřídá rock, indie pop nebo třeba ska. Chybět nebude například ani současná česká alternativní scéna. Plzeňské kapely jsou samozřejmostí. Chceme, aby si festival užil opravdu každý,“ dodává Matěj Halaš.

Kromě hudebního programu se můžete těšit také na Mint Market Plzeň no.8 – dva dny autorské módy a designu proběhnou 15. a 16. srpna v ulici Bedřicha Smetany. Šafaříkovy sady provoní již tradičně food festival národnostní menšin Babylon na Plotně a Proluka bude po celou dobu patřit dětem. 

Součástí Živé ulice bude i letos happening Kolik stojí svoboda? #89 Jeho program se bude vázat k výročí 30 let od Sametové revoluce a nabídne divadelní představení, koncerty a setkání a besed s významnými postavami společenského života přelomu 80. a 90. let. Součástí programu bude například debata s ženami českého disentu, zahrají Michal Ambrož & Hudba Praha, Monika Načeva & Michal Pavlíček, Garage & Tony Ducháček a další. Více informací na www.zivaulice.eu