Yoga&Special places 10.srpna v samém srdci Křižíkovy fontány

10.8.2019

Vždy se o ní mluvilo jako o vrcholu technického umu. Křižíkova fontána na pražském výstavišti bere dech tisícům návštěvníků z celého světa a na jeden den se s projektem Yoga and Special Places promění na jógové studio pod širým nebem.

Nápad na pražskou “Fontaine lumineuse” se zrodil v hlavě českého vynálezce a technického génia Františka Křižíka. Poprvé se fontána rozsvítila 24. května roku 1891 u příležitosti Jubilejní zemské výstavy. Jedna z nejpozoruhodnějších staveb pražského výstaviště přináší spojení hry světel s vodními gejzíry, které doplnily moderní technologie, díky nímž patří fontána k hlavním klenotům metropole. Samotnou fontánu obklopuje amfiteátr pro více než 6 000 diváků, kde se až dodnes odehrávají vodní a světelné show za doprovodu nejkrásnějších melodií vážné, ale i moderní hudby. 

Pro fontánu je ten pravý čas v létě, a proto i my jsme se rozhodli udělat specialní edici projektu Yoga and Special Places právě v tomto období. Představa kouzelného spojení vody, světel a hudby nás okouzlila natolik, že jsme bez váhání vybrali jako další místo Křižíkovu fontánu. Rádi bychom, aby se akce nesla ve stejném duchu, kdy fontána ožívala klasickou hudbou, divadlení tvorbou, ale i show plné energie nebo jemného baletu. V projektu Yoga and Special Places spojujeme krásná a nevšední místa s jógou. Program je vždy sestaven tak, aby si každý návštěvník našel své. Ať už podle své jógové praxe, tak podle nálady a vkusu. Připraveny jsou různé styly jógy i aktivit. Vyzkoušet si můžete základy baletu nebo tipy do kuchyně při workshopu Cooking class s libereckým bistrem Mikyna. Nevšedním zážitkem pro vás může být startovací lekce Sunrise Yoga in Singing Fountain při východu slunce nebo lekce Sunset Yoga in Singing Fountain, kterou osobitým stylem zakončíme celodenní program. Můžete očekávat jak lektory z české domací scény, tak lektory zahraniční. A protože Yoga and Special Places není pouze o propojování pěkných míst s jógou, ale také o tom, abychom díky tomuto projektu pomohli, kde je potřeba, pomůžeme i nyní. Při zakoupení lístku do tomboly, kde najdete zajímavé ceny, přispějete na námi vybranou organizaci. 

Přijďte si s námi užít den plný neočekávaných zážitků a setkání v jedné z největších osvícených fontán v Evropě. 


Více informací na www.yogamovement.cz