Kino Portyč - program na srpen 2019

1.8.2019 – 31.8.2019, 23:59

Rekonstruované digitální kino Portyč pro 2D i 3D projekci je vybaveno nejmodernějším promítacím zařízením do formátu 1:2,35 s DCI projektorem Christie a DCI přehrávačem DoremiCinema, a také špičkovou reprodukční technikou systému Dolby Digital Surround EX. V provozu jsme ovšem zachovali i klasickou techniku pro 35mm filmy, takže nabídka filmových představení je skutečně všeobsahující. Díky tomu naše kino patří svou dlouhodobou průměrnou návštěvností mezi několik desítek nejnavštěvovanějších kin v ČR.

Kino můžete také využít, díky poměrně prostornému jevišti, pro besedy, aktivy, přednášky, koncerty a zábavné programy. Hlediště pojme 340 diváků. Foyer kina je vcelku pravidelně využíván pro výstavy místních i přespolních zapálených tvůrců fotografií, obrazů a podobně.

 

PROGRAM KINA PORTYČ

 

Technické parametry

• osvětlení sálu kina
A) osvětlení hlediště zářivkovými svítidly – ovládání ZAP/VYP ze sálu.
B) osvětlení hlediště žárovkovými svítidly s možností nastavení intenzity světla, ovládání DIA (plynulé rozsvěcení a zhasínání) z promítací kabiny a ze sálu.
C) přídavné scénické  osvětlení zavěšené trvale pod stropem sálu kina, které je možné nasměrovat na požadovaná místa na podiu. Jedná se o 5 kusů tvarovacích světel a 1 kus FHR. Světla jsou možná osadit barevnými filtry. Tyto svítidla je možné ovládat dle propojení dvěma stmívači z promítací kabiny.
D) osvětlení prostoru podia 1 až 5 krát halogenové vany – ovládání ZAP/VYP – vypínačem za promítacím plátnem.

• ozvučení sálu a foaeru kina
V kině je instalován zvukový systém Dolbydigital SR/EX  5.1, do kterého je veden zvuk z projekčních zařízení. Dále je v sále kina umístěno 4 × repro napájené samostatným zesilovačem umístěném v kabině. Tímto zesilovačem můžeme také napájet i 2 × repro trvale instalované ve foayeru kina a 2 × repro v galerii. Pro potřebu reprodukce mluveného slova v sále, foaeru a galerii máme k dispozici bezdrátové mikrofony. Mezi podiem a kabinou propojení – linka stereo.

• projekční zařízení
V kině je velmi kvalitní, profesionální projekční zařízení Christie se serverem Doremi k projekci 2D a3D technologie z DCP. Dále můžeme promítat filmy z Blu-Ray přehrávače Panasonic. K projektoru můžeme připojit velmi široké spektrum alternativních zařízení díky scaleruGefen, konkrétně máme vstupy: HDMI, VGA, DVI, komposit, komponent – připojení v kabině. Pro přivedení video signálu z podia používáme prodlužovací VGA či HDMI kabel. Zvuk do projektoru 2 × cinch vedený dále do Dolby.

• další informace
Za promítacím plátnem je připojení 3 × 220V - každá zásuvka samostatně odjištěna a zásuvka 380V/32A.
Maskování formátu obrazu – 1,85 – 2,35 – nebo libovolně.
Připojení k internetu – kabina – kabel.