Provazochodkyně nad Vltavou zahájí letošní Letní Letnou

14.8.2019, 18:00 – 19:00

Letošní ročník mezinárodního festivalu Letní Letná zahájí unikátní projekt, který opět posouvá hranice možného. Do Prahy zavítá světoznámá provazochodkyně Tatiana-Mosio Bongonga z francouzského souboru Cie Basinga.

Zdejšímu publiku se s velkým úspěchem představila již před šesti lety, kdy u příležitosti oslav 10. výročí festivalu vystoupala na vrchol šapitó. Tentokrát je však laťka nastavená mnohem výš – její „procházka v oblacích“ se odehraje ve výšce 35 metrů na laně dlouhém 350 metrů. Povede od Právnické fakulty, přes Vltavu až do Letenských sadů, to vše za doprovodu živé hudby, která provazochodkyni celou dobu hraje do rytmu. Příchodem na Letnou tak Cie Basinga slavnostně zahájí XVI. ročník Letní Letné.


Večer tím ovšem nekončí, na programu bude několik open air představení. Těšit se můžeme na tanečně akrobatickou show volně inspirovanou šamanismem a mystikou Shamaniac v podání Blackout paradox. Nové pouliční představení Cink The Universe představí dvojice mladých performerů, Zuzana Drábová z Cink Cink Cirk a Jan Jirák z Feel The Universe Circus Company a nebude chybět ani koncert argentinsko-španělské kapely La Orquesta Informal ve festivalovém baru.