Krásy české krajiny připomene letní Flora Olomouc

15.8.2019, 9:00 – 18.8.2019, 18:30

Květinová výstava spolu se zahradnickými trhy se uskuteční od 15. do 18. srpna na Výstavišti Flora Olomouc. Hlavní expozice v pavilonu A připomene „Českou krajinu“ jako národní klenot. Další výstavy v pavilonech doplní Letní zahradnické trhy, tematický program v oranžerii, odborné přednášky a kulturní program ve Smetanových sadech.

Cena vstupenky: 130 - 160 Kč

Ústřední expozice autorky Pavlíny Švecové „Česká krajina“ vzniká ve spolupráci s Agronomickou fakultou Mendelovy univerzity v Brně u příležitosti 100. výročí založení univerzity a spolkem pěstitelů a zpracovatelů léčivých, aromatických a kořeninových rostlin PELERO. „Ryze české téma letní Flory klade důraz na kvalitu a bohatství české přírody. Provede návštěvníky např. ovocným sadem, chmelnicí, vinicemi i poli v období žní,“ prozradila ředitelka společnosti Výstaviště Flora Olomouc Eva Fuglíčková. Podtitulem letošního ročníku je „Léčivá síla semen“, jehož expozici do pavilonu A vhodně zakomponoval spolek PELERO. Nejen děti mohou na „bosé stezce“ objevovat svět s jeho různorodými povrchy a všichni mohou v české krajině odpočívat na polštářích naplněných plody a semeny léčivek.
„Medonosná loučka“ spolku včelařů inspiruje k pěstování medonosných rostlin. Tematický bude i doprovodný program a přednášky na podiu v pavilonu A. „Návštěvníci se dozví vše zajímavé o léčivkách, českých plodinách i jejich škůdcích či včelstvech,“ zve na výstavu i garantka akce Jana Gernešová.


„V pavilonu E budou moci návštěvníci zhlédnout skvosty umělců Olomouckého kraje. Historická oranžerie ve Smetanových sadech zasvětí do tajů tradičních uměleckých řemesel expozicí „Rozkvetlá řemesla“. Ve vědecko-výzkumnou laboratoř se promění pavilon H,“ doplnila program Gernešová.