Festival Transforma 2019

28.6.2019 – 29.6.2019, 23:59

Poslední červnový víkend město Tábor hostí festival Transforma. Čtvrtý ročník spojuje nejen místní iniciativy a dává prostor širokému spektru nekonvenčních uměleckých projektů. Cesta, současný domov festivalu, se nachází pět minut chůze od historického centra v prostorách Ctiborova mlýna. Zasazení do Tismenického údolí poskytuje částečnou izolovanost, která v kombinaci s výbornou dostupností nabízí návštěvníkům ideální místo pro víkendovou zábavu.

Cena vstupenky: 200-300 Kč

Letošní Transformu odstartuje vernisáž třebelického sympozia. Následovat bude promítání dokumentu. Účastníci si mohou užít sídlištní výpověď od kluků z dílny DOS s názvem Sojčák. Večerem zahřeje hudební produkce lokálních i přespolních interpretů, komunit a nahrávacích společností, jako například Harmless Youth, WATP a další.

Hlavní část programu se uskuteční během sobotního dne na několika místech. Na náměstí Tomáše Garrigua Masaryka se bude dít tradiční skejtové soustředění, po celém Táboře se budou prohánět závodníci na kolech a na Cestě proběhne kulturní obohacování. Návštěvníci se mohou těšit na loutkové představení Televize Estráda nebo živou poezii Slam poetry. Večerem budou provázet hudebníci Bert & Friends, München Konflikt, Die Mannschaft, RBK, Dmitrievna, Mura, Ethno Service, WATP a další.

Celý festival zakončíme pod taktovkou Davida Peltána výletem na kolech po opuštěných budovách v táborském okolí.

Programu festivalu Transforma bude předcházet cestovatelské povídání o stopování v Asii ve spřáteleném podniku Výčep ve čtvrtek tentýž týden.