6. ročník Interpretačních kurzů v Litni 2019

19.9.2019 – 20.9.2019, 23:59

Nezisková organizace Zámek Liteň pořádá v návaznosti na 6. ročník Interpretačních kurzů v Litni 2019 dvojici koncertů.

Závěrečný koncert Interpretačních kurzů v Litni pozve 19. září k pozdně letnímu rozjímaní do areálu zámku Liteň, konkrétně do sálu historické Čechovny od 18 hodin.

Vystoupí absolventi kurzů v doprovodu letošních lektorů, kterými se stanou hvězdná sopranistka Martina Janková a špičkoví klavíristé Ivo Kahánek a Švýcar Gérard Wyss.

6. interpretační kurzy budou kromě tradičního pěveckého oboru zaměřeny i na studium klavírní interpretace v oblasti písňového repertoáru.

Jen o den později, 20. září rozezní Sukovu síň Rudolfina Slavnostní koncert Festivalu Jarmily Novotné 2019, jehož protagonisty budou již zmínění umělci Martina Janková, Iva Kahánek a Gérard Wyss.

Ti si na pódium přizvou čerstvé absolventy Interpretačních kurzů v Litni 2019. Písňový večer nabídne pěvecké umění i klavírní klenoty od českých a zahraničních mistrů od západu na východ. Francouzská a německá díla si zanotují s českou, slovenskou, polskou a ruskou hudbou. Netradiční rozměr večeru dodá přednes veršů textů písní. Slavnostním koncertem zároveň vyvrcholí 8. ročník Festivalu Jarmily Novotné.