Festival Zubštejn času 2019

9.8.2019 – 11.8.2019, 23:59

Festival Zubštejn času obklopí romantickou zříceninu hudbou, workshopy i přednáškami

O víkendu 9. - 11.8.2019 proběhne již čtvrtý ročník tak trochu jiného festivalu s názvem Zubštejn času v překrásných kulisách zříceniny hradu Zubštejn u Bystřice nad Pernštejnem nedaleko Pivonic. Program nabízí kromě koncertů na třech pódiích i pohyb v praktických workshopech ve stanu i v lese, nové myšlenky v přednáškách, příběhy v diskusích a mnohé další zážitky ve volných chvílích mezi tím. Cílem je navzájem se inspirovat, jak vidět a dělat věci tak nějak “spolu” a všímat si jedinečných míst jako je právě hrad Zubštejn. Jedinečnost celé události podtrhuje její takřka rodinná atmosféra, o kterou organizátoři nechtějí s rozrůstáním festivalu přijít. Proto je kapacita festivalu omezena na pouhých 250 vstupenek v předprodeji, na místě potom bude ke koupi jen pár vstupenek.

Hudební program stojí na kombinaci taneční a alternativní muziky, která potěší na duchu i roztančí boky. Headlinerem je alternativní kapela Zrní, další kapely ale nezůstávají pozadu. Indie popoví Fred Madison, ekopunkoví Koně a prase, pop-folková temperamentní písničkářka Kaczi, Noir Voir, Jablko noci, písničkář Adam Morkus, kapela 1flfsoap a DJ Marthy se postarají o skvělou zábavu. Druhou linii programu festivalu tvoří workshopy a přednášky Wellness, Digitální detox, Krajina Zubštejna, Tiny Homes, Lelkování a pletení v (houpacích) sítích, Rezi.dance v lese, Laboratoř kontaktní improvizace, Příběh Zubštejnu času, pohybové workshopy, sdílecí Councily a divadlo. Chybět nebude skvělé veganské občerstvení Green Leaves, čajovna v Teepee, Open space stage, ranní jóga a meditace, hamakový háj nebo stánek s českou originální módou Lovemusic. K atmosféře festivalu patří i otevřený oheň, tentokrát se hranice v podhradí zapálí před vystoupením kapely Zrní.

Filozofie festivalu Zubštejn času spočívá ve zdůraznění významu osobního setkávání lidí v harmonickém překrásném prostředí. Setkávání je v době internetu a sociálních sítí mnohem důležitější než kdy předtím. Ta správná skupina lidí a péče o dobré vztahy je to, co nás v životě nejvíc obohacuje. Na Zubštejně se setkávají lidé, kterým záleží na jejich okolí, přírodě, jsou zodpovědní a aktivně se zapojují do zlepšování kvality života okolo sebe. Možná, že na Zubštejně zažijete sebe sama trochu jinak.