Nejslavnější ruský baletní soubor Moscow City Ballet zavítá opět do Prahy

20.11.2019

V Kongresovém centru Praha připomene baletní klasiku Labutí jezero!

Labutí jezero je díky údajně největšímu počtu zpracování považováno za nejpopulárnější balet v historii. Jen jedno představení se však může pochlubit choreografií od Victora Smirnova Golovanova - někdejšího uměleckého choreografa Bolšoi Teátr, který v roce 1988 založil v bývalém Sovětském svazu první soukromý baletní soubor - Moscow City Ballet.

Společnost, která je díky celosvětovým úspěchům, i po 31 letech od svého vzniku označována za zájezdně nejvytíženější soubor světa. Ostatně jen ve Velké Británii absolvoval Moscow City Ballet dodnes již více než tisíc! představení.

Precizní balet, působivá choreografie s důrazem na emocionální prožitek, nádherné kostýmy, výpravná scéna...to jsou hlavní atributy Moscow City Ballet, které z jeho představení činí mimořádný zážitek.

„Své umělce vychováváme k tomu, aby publikum v divadle zapomnělo na svět kolem sebe a myslelo na věčné hodnoty – lásky, věrnosti, zrady... což není jen o zvedání nohou a piruetách. Naše umění se musí dotknout jejich srdce," popsala záměr a celkovou koncepci souboru jeho spoluzakladatelka, bývalá prima balerína a současná umělecká ředitelka Ludmila Naroubachtchenko.