Signal Festival 2019

10.10.2019 – 13.10.2019, 23:59

Signal Festival se už po sedmé vrací do ulic Prahy ✶ Nová místa. Nové lokace. Nové postupy. Nové spolupráce. Nové možnosti. Změna je tvůrčím principem festivalu. Revoluce není jen teď a tady. Revoluce je napořád ⚡︎

Šest z celkových dvaceti instalací bude patřit do Galerijní zóny festivalu, chybět nebude ani oblíbený 3D videomapping a doprovodný program.

Letos máte poprvé možnost koupit vstupenky na všechny placené instalace festivalu najednou. Kompletní program festivalu najdete na webových stránkách od 4. září. Přidejte se k události a pozvěte i svoje přátele ✶

1. Téma letošního ročníku

Revoluce na vás tenhle rok útočí ze všech stran. Ale nebudeme si hrát na to, že nás nezajímá. Signal Festival zvolil revoluci jako téma celého festivalu. Jenže. Revoluci nejen politickou a společenskou, ale i technologickou, uměleckou. Revoluci, která se odehrála v minulosti, co pro nás připravila současnost a revoluci, na kterou teprve čekáme v budoucnosti. Revoluce jako reflexe dnešní doby. A s respektem k udržitelné budoucnosti.

2. První potvrzený umělec

Společně s ČT Art a letos poprvé taky s PrusaLab jsme vyhlásili otevřenou výzvu pro umělce Signal Calling. Vítězem se stala dvojice architektů Petr Vacek a Adam Cígler s dílem Reflexis, kteří se tak stali zároveň vůbec prvními potvrzenými umělci Signal Festivalu 2019. Gratulujeme, a ještě víc se těšíme.

3. Exkluzivní sleva na show Lumière III Roberta Henkeho 

Mrzí vás, že je Signal Festival jen jednou do roka a podzim je daleko? Co takhle zajít do divadla Archa na show Roberta Henkeho, jednoho z nejuznávanějších audiovizuálních umělců? Jeho koncept Lumière III, který v Praze představí, využívá spojení sofistikovaných matematických algoritmů, perkusivní hudby a „high precision“ laserů. A to není vše... Pokud použijete promokód VKTRSKPSGNL096, dostanete slevu 30 % z ceny vstupenky. Na nic nečekejte, tato exkluzivní nabídka platí pouze pro prvních 30 z vás! My tam určitě budeme. 

4. Galerijní zóna bude větší

Oblíbili jste si naši Galerijní zónu? Tak skvěle. Máme pro vás pokračování a trochu dobrodružství. Letos jsme ji rozšířili rovnou na 6 lokací a pár úžasných nových míst.

5. Zpět na místo činu

Revoluce může být i návrat. A my to zkusíme. Letos se vrátíme na jednu z nejpopulárnějších lokací celého festivalu. Už tušíte? Nic? Ale no tak.

6. Vyrazili jsme do světa

Možná si občas říkáte, co děláme celý rok. Tak především, připravujeme pro vás program festivalu, komunikujeme s umělci, neúnavně hledáme nové lokace festivalu a pak taky, cestujeme, vzděláváme se (i ostatní kolem nás) a inspirujeme se, protože nových nápadů a podnětů není nikdy dost. Ředitel Signal Festivalu Martin Pošta tak naposledy představil publiku nižnonovgorodského festivalu Intervals přednášku na téma Urban media art in public space. Taková pozvání mají smysl a pokaždé si přivezeme do Prahy něco nového.

Připomeňte si atmosféru loňského ročníku Signal Festivalu