MINT Market Pardubice 2 v Automatických mlýnech

1.6.2019, 11:00 – 18:00

MINT Market Pardubice? Designové trhy vyrostly a stěhují se do mlýna

Větší, zábavnější a nabitější zážitky bude druhý ročník MINT Marketu Pardubice. Trhy s originální a lokální módou i designem se do města vrátí už 1. června. A přesunou se do velkolepé stavby Automatických mlýnů u řeky Chrudimky.

Cena vstupenky: zdarma Kč

Organizátoři ztrojnásobili velikost festivalu. „Loňský ročník se moc vydařil. Rozhodli jsme se ho proto rozšířit. Návštěvníci se mohou těšit na šedesát prodejců. Ti s sebou přivezou kvalitní a originální produkty, které většinou sami i vyrobili. V nabídce máme módu, šperky, kosmetiku, doplňky i dobroty do žaludku,“ uvedl ředitel festivalu Zbyněk Hanko.

Mlýny bez mouky

Díky trhům se návštěvníci podívají i do velmi charismatického areálu Automatických mlýnů. Navrhl je před více než sto lety architekt Josef Gočár pro bratry Egona a Karla Winternitze. V roce 2013 pak mlýny přestaly sloužit svému původnímu účelu a o rok později se staly národní kulturní památkou. Za další dva roky stavbu koupil nový majitel a pomalu do něj vrací život. Tentokrát kulturní.

A kulturou a zábavou ožije i celý MINT Market. Hudba, dobré jídlo a pití, přátelé, skvělá atmosféra. To je to, co návštěvníky i prodejce na festival láká zpět. Stejně jako Elišku a Pepu Dohnalovi, kteří do Pardubic přivezou na ochutnání i originální popcorn pod značkou Mr. Pop. „Zakládáme si na designu a kvalitních surovinách. MINT Markety jsou pro nás proto ideálním místem. A skvělé ohlasy zákazníků nás motivují do další práce. Tentokrát nabídneme hned čtyři příchutě. Slaný karamel s mandlemi a kokosem, popcorn s parmazánem, česnekem a tymiánem a pak dvě zatím tajné směsi. Ně těch ještě pracujeme,“ řekla Eliška Dohnalová.

Lokální, ekologické a zodpovědné nákupy

MINT Markety přinášejí lidem trochu jiné nákupy. Lokální, designové a také udržitelné. „Je pro nás velmi důležité chovat se k naší planetě zodpovědně. Recyklovat, nenakupovat zbytečnosti z druhé poloviny světa. Vítáme prodejce s ekologickými produkty. A spolupracujeme s celou řadou neziskových organizací. Na našem stánku značky Lovemusic mohou lidé také nově po vyplnění krátkého dotazníku získat látkovou tašku Konec igelitek v Čechách,“ uvedl Hanko. Dodal, že se snaží přiblížit festival co nejvíce lidem. I proto je vstup zdarma a akce je vždy bezbariérová.

Podobný názor na nákupy má i Jitka Gardiánová, která dorazí se svou módní značkou Lajupe. „Na MINT Marketu je skvělé, že si tam lidé mohou naše výrobky osahat, vyzkoušet a získat co nejvíc informací. Změříme je, uděláme změny podle jejich přání, nebo si mohou cokoliv objednat. Jsme rádi, že poznají nás a zjistí, jak kvalitní produkty umíme ušít. Do Pardubic se chystáme s letním zbožím. Zákazníci se mohou těšit na nové vzory sukní a šatů i nové materiály,“ sdělila Gardiánová.

MINT Market Pardubice 2

1.6. 2019
Automatické mlýny, Mezi Mosty 436
11:00 – 18:00