Burger Street Festival v Galerii Vaňkovka

17.5.2019 – 19.5.2019, 23:59

Od 17. do 19. května se bude v Galerii Vaňkovka Brno konat tradiční Burger Street Festival. Street food akce s sebou do Brna přiveze největší výběr burgerů v republice na jednom místě, zapojí se do ní celkem 21 burgráren. Návštěvníci budou moci ochutnat nejen hovězí klasiku, ale i takové speciality jako burgery připravené podle exotických receptů či z pštrosího masa.

Cena vstupenky: zdarma Kč

Slavnost jídla se bude podobně jako minulé ročníky odehrávat na prostranství vedle nákupní galerie. „Burger Festival vnímáme už několikátý rok jako vítané zpestření víkendových nákupů našich zákazníků. Vedle nakupování tak mají skvělou možnost se kvalitně občerstvit i pobavit,“ řekl ředitel Galerie Vaňkovka Brno Jan Borůvka. Obliba této akce v blízkosti nákupní galerie je přitom obrovská. „Naposledy ji navštívilo 25 tisíc lidí. Věříme, že bychom toto číslo tentokrát mohli překonat,“ doplnil Borůvka.

Akce však není určena pouze milovníkům masa. Na své si přijdou díky pestré nabídce i ti, kteří upřednostňují jiné suroviny. „Návštěvníci budou moci ochutnat jak tradiční burgery, tak i vegetariánské, veganské či bezlepkové. Opravdoví gurmáni pak mohou zkusit exotické burgery, například japonské nebo indické. Bude skutečně z čeho vybírat,“ podotkl Bedřich Snášel, organizátor festivalu.

Stejně jako vloni, i letos budou mít návštěvníci možnost účastnit se celé řady soutěží před i během samotné akce. Tou zřejmě nejsledovanější bude anketa o nejlepší burger, ve které se mezi sebou utkají ti nejzvučnější zástupci z celého Česka.

Zajímavý bude také doprovodný program. „Návštěvníci se mohou těšit i na soutěž o burgery zdarma, moderovaný program či doprovodnou hudební produkci. K dispozici pro ně zároveň bude 600 míst k sezení,“ sdělil Jan Borůvka. Kromě burgerů budou na místě k dostání alkoholické i nealkoholické nápoje a doplňkový sortiment, například belgické hranolky, vafle či zmrzlina.

Burger Street Festival vyniká nejen mezi akcemi, které se věnují jídlu. Svou návštěvností se řadí v České republice k největším festivalům vůbec. Ročně se ho zúčastní po celé zemi na 300 000 lidí. Po Mladé Boleslavi, Bratislavě a Ostravě je brněnská Galerie Vaňkovka další zastávkou, kde se letos tato street food událost koná. Vstup na akci je zdarma.