Jarní SlunoHrad

18.5.2019, 10:00 – 19.5.2019, 2:00

Milí přátelé, Jarní slunoHrad se letos koná v sobotu 18. května. Již po deváté tak spolu prožijeme den plný muziky všech možných žánrů v čarovných kulisách Horního Hradu! Oblažit naše ušní bubínky letos přijede brněnská legenda Insania s pořádnou porcí svého nabroušeného elektro-metalu a neméně nabroušenými texty. Insanii navíc v těchto dnech vychází Kacířův kancionál, provokativní kniha jejich ilu­stro­vaných textů. Těšte se!

Cena vstupenky: děti do 150 cm zdarma, dospělí 250 Kč

Neméně úžasnou, živou elektroniku plnou osmdesátkových zvuků, zefektovaných houslí, bicích a moderní poezie k nám konečně po letech přivezou pražští Vložte kočku. Ověnčeni cenou Vinyla v kategorii Deska roku jejich živá vystoupení působí až magneticky. Nenechte si ujít!
A co řeknete třeba na pódia navrátivším se průkopnicích české alternativy Zuby nehty? Myslím, že netřeba nic dodávat.
Celý festival - netradičně na komorní scéně ve 12 hodin - otevře skvělý muzikant s křehkým srdcem a tajemným uměleckým pseudonymem Dan Venao. Dobrou zprávou pro příznivce fantasy ambientu s tradičními nástroji a skřetí tématiky budiž zajisté příchod nájezdníků Jeden kmen a srdce hudebního fajnšmekra zaplesá při poslechu nakyslé jazzové fúze Ploy. V nově opravené místnosti přímo u sálu na vás bude opět k příjemnému spočinutí čekat čajovna se vší výbavou, takže pohoda i s muzikou!
A muzikou ožije i hradní kaple, ať už omamným hlasem keltské harfy v rukou malířky, ilustrátorky a spisovatelky fantasy románů Jany Maffet Šouflové nebo ozvěnami vesmíru ze vzdálené planety Výplach.
Celým dnem nás bude provázet Petr "Hroch" Binder, náš hradní přítel známý třeba svým pěším putováním do Říma. Zkrátka bude toho zase dost a dost, navíc na místě, které nikde jinde nenajdete!