Garbage / Praha

24.6.2019, 20:00 – 23:00

Zveme Vás na letní koncert kapely Garbage v Křižíkově fontáně!

Američané Duke Erikson, Steve Marker, Butch Vig a nezaměnitelná charismatická skotská zpěvačka Shirley Manson vystupují pod názvem Garbage společne už 25 let. Za celé toto období vydala kapela 6 alb, prodala víc než 17 milionů nosičů a odehrála koncerty ve víc než 35 zemích světa.

Ze známých singlů je rozhodně třeba uvést skladby Stupid Girl, Only Happy When It Rains, Milk, I Think I'm Paranoid, When I Grow Up, Special, Push It, You Look So Fine, Androgyny, Cherry Lips(Go Baby Go!) a také slavný titulní song z "Bondovky" The World Is Not Enough.

Poslední studiová nahrávka ,Strange Little Birds z roku 2016 se umístila na prvním míste v Billboard's Top Rock, v hitparádě Alternative Albums a rovněž na 14. příčce Billboard 200. V roce 2017 kapela vydala autobiografickou knihu This Is The Noise That Keeps Me Awake. Sestavil ji Jason Cohen, svého času známý z časopisu Rolling Stone. Následně se Garbage vydali na velké turné po Severní Americe s post-punkovou legendou Blondie.
V roce 2018 Garbage oslavili dvacáté výročí od vydání oblíbeného alba Version 2.0 několika koncerty v Evropě, Severní Americe a Mexiku. Aktuálně kapela tráví čas ve studiu, pracuje na sedmém albu a v létě plánuje koncerty.