Ensemble Intercontemporain

27.5.2019, 20:00 – 22:00

Ensemble Intercontemporain po více než čtyři desetiletí výrazným způsobem ovlivňuje směřování soudobé hudby. Byl založen výraznou osobností světa současné hudby, skladatelem a dirigentem Pierrem Boulezem, s vizí neúnavně vyhledávat a představovat novinky ze světa klasické hudby. V oficiálním životopise stojí, že jsou ansámblem jednatřiceti sólistů, což s ohledem na náročnost jednotlivých partů hraných skladeb není vůbec nadsázkou. Díky jejich schopnostem i ty nejkomplikovanější hudební struktury vyznívají s nadhledem a průzračností.

Cena vstupenky: 700 Kč

Na tomto koncertu zaznějí dvě horké novinky – pár měsíců po světové premiéře v Los Angeles bude na evropském kontinentu poprvé uvedeno nové dílo Miroslava Srnky a v české premiéře Mantovaniho Cadenza č. 1 s virtuózním partem sólových bicích. Dále jsou na programu díla, která se z perspektivy současné hudby vlastně již počítají ke klasickému repertoáru – Freie Stücke Jörga Widmanna z roku 2002 a Corrente Magnuse Lindberga zkomponované roku 1992.
Program:
Magnus Lindberg: Corrente
Jörg Widmann: Freie Stücke
Bruno Mantovani: Cadenza n° 1
Miroslav Srnka: Overheating (evropská premiéra)
Koncertem Ensemble Intercontemporain navazuje Centrum současného umění DOX na svou novou programovou linii, zaměřenou na soudobou hudbu. Díky své výborné akustické kvalitě se tak nový multifunkční sál DOX+ stává jedním z mála pražských prostorů vhodných pro uvádění nových děl soudobých skladatelů.

Interpreti:
Ensemble Intercontemporain
Julien Leroy – dirigent
Gilles Durot – bicí nástroje

Místo:
Multifunkční sál DOX+ (Poupětova 3)