18. ročník benefičního open air festivalu na podporu útulků na Ústecku - ÚTULEK FEST 2019

10.5.2019 – 11.5.2019, 23:59

Letošní 18. ročník zaštěká/zamňouká o víkendu 10 - 11/5 - a to celkem posedmé na ústeckém hradě Střekov, kde ve dvou dnech na celkem 3 scénách přivítá 25 hudebních smeček či solitérů.

Cena vstupenky: 240/290 Kč
Mezi největší tahouny "plnoletosti" řadíme dvě 30leté legendy - Vltavu Roberta Nebřenského a plzeňskou Znouzectnost. Teplice zastoupí punkeři Do řady! a Děčín zas reggae Michala Šepse (& jeho Reggimentu). Velkou, nejen festivalovou, pozornost v posledních letech upoutává "zběsilý nářez" pražských Hentai Corporation, nicméně my se rovněž radujeme z, rovněž premiérové, účasti ústecké crust-grindeové ikony Močový khameni.
Dvě kapely budou německé (Offbeat Foundation & Stumbling District) a zároveň obě zahrají na gotické zřícenině podruhé. 
Po loňském křtu ústeckých Točílas letos dojde na křest ústecko-brněnského dua Gem Reflection (v pátek 10. 5. po 22h) - pro obě uskupení obal CD vytvořil uznávaný Karel Kopic! 
Sobotní malá scéna přivítá 8 vystoupivších, mezi nimi i dvě anglická jména - písničkářku Joie & one-man projekt The Worrisome Ankletrout.
 
Útulek Fest, po loňském úspěchu, opět moderují "učitelka-zpěvačka" Kytička & herec Činoherního studia Jan Plouhar.
 
Z tzv. doprovodného programu, který obohatí zejména sobotu, bychom rádi upozornili na možnost asijské lukostřelby či projížďku na bruslích. Na hrad či Útulek si u nás lze pořídit trvalou vzpomínku formou tetovaní a paměť "utužíte" též díky tričku a odznáčku s letošním motivem, "pestrobarevným" hafanem :)
 
Vstupenky v předprodeji (á 240 Kč) lze zakoupit na 7 ústeckých místech a jako E-ticket @ www.vstupenkyusti.cz / na hradě pak v pátek či v sobotu (lístek ale platí pro oba dny) utratíte 290 Kč. Děti do 13 let pak mají vstup zdarma, grátis je rovněž parkování a stanování v areálu.
 
Výtěžek opět podpoří psy v Ústí a na Litoměřicku , stejně tak i kočičí spolky Felisicat (UL) a Fousek (Teplice). Celkový výtěžek, proměněný zejména na granule a konzervy, za uplynulých sedmnáct ročníků činí 530.000 Kč.