MINT Market Hradec Králové

28.4.2019

MINT Market Hradec Králové + Restaurant Day: Designové nákupy s plným břichem

Pořídit si originální designový kousek přímo od výrobce a ještě si u toho pochutnat na lahůdkách. To můžete v neděli 28. dubna na Smetanově nábřeží před Náplavkou v Hradci Králové díky spojení dvou akcí. Trhu s nezávislou módou MINT Market Hradec Králové a mezinárodního festivalu amatérských nadšenců jídla a pití Restaurant Day.

Cena vstupenky: zdarma Kč

MINT Market bude Hradec Králové hostit již podruhé. I loni na podzim byl součástí festivalu jídla Restaurant Day. „Spolupráci jsme si moc užili. Není nic lepšího, než když si k nákupům dáte i dobrý drink a ochutnáte nějakou dobrotu. MINT Market je festival nejen módy a designu, ale i zábavy, přátelství a komunikace. A k tomu jídlo a pití neodmyslitelně patří. Vždy našim zákazníkům zajistíme originální občerstvení. Spojení s celým gastrofestivalem je ale úplně jiná písnička,“ řekl ředitel MINT marketu Zbyněk Hanko.

Ochutnávku lahůdek si nenechají ujít ani prodejci. Třeba Barbora Hlaváčová se značkou Váš kreativní svět. „ U nás v Nymburce také pořádáme Restaurant Day a vždy si ho moc užijeme. Proto se těším na propojení jedlých a designových dobrot. Chci poznat nové designéry, nové lidi a rozšířit povědomí o scrapbookingu – výrobě fotoalb. Je to moje závislost,“ uvedla Hlaváčová. Kromě potřeb k výrobě fotoalb přiveze i sady a doplňky pro tvoření a diáře či cestovní deníky.

Historie MINT Marketů sahá až do roku 2010 do Brna. Postupně se rozšířily do Prahy a dalších měst po celé republice. „Chceme lidem poskytnou trochu jiné nákupy. Lokální a kvalitní zboží, vyrobené v malém množství a prodávané samotnými výrobci. Sortiment našich prodejců se stále rozšiřuje. Od módy a designu, přes kosmetiku, lahůdky až po diáře a různé vychytávky,“ sdělil Hanko.

Podobné prodejce organizátoři vítají. Kromě trochu jiných nákupů a zábavy chtějí lidem předávat i zodpovědnější přístup k životu. Spolupracují také s celou řadu neziskových organizací. I kvůli tomu je vstup na markety vždy zdarma a bezbariérový.