jízdy historických vlaků v Pardubickém kraji

15.6.2019

Letošní pravidelné jízdy historických vlaků v Pardubickém kraji - na trase Česká Třebová - Hanušovice - zahájí souprava tažená lokomotivou řady 423.009 "Velký Bejček" v sobotu 15. června 2019. Zájemci nejen o vojenskou historii tak mohou k dopravě na Mezinárodní setkání provozovatelů pevnostních muzeí Fort Fest CZ 2019 Králíky a jeho bohatý program využít i parní vlak.

jízdy historických vlaků v Pardubickém kraji

Ten vyjíždí z České Třebové v 8:54 a v Prostřední Lipce, ze které je nejkratší přístup na dělostřeleckou tvrz Hůrka (speciální prohlídky, prezentace pevnostních muzeí), do Vojenské muzeum Králíky (nové expozice, jízdy vojenské techniky), k pěchotnímu srubu Muzeum - Pěchotní srub K-S 14 "U cihelny" Králíky a lehkému objektu Muzeum opevnění Králický řopík staví v 11:15 hodin. Informace o trase a časech jízdy vlaku i dalších podrobnostech najdete zde: https://www.pardubickykraj.cz/historicke-vlaky

To však nebude jediná atraktivní přeprava, která potěší fandy historické techniky. Na své si přijdou i příznivci techniky vojenské! Ve vojenském muzeu lze shlédnout ukázky jízdy BVP v terénu - na tankodromu muzea. Odvážní si mohou vyzkoušet, co znamená být členem osádky tohoto velmi pohyblivého pásového obrněnce! Navíc z Vojenského muzea Králíky budou moci účastníci Fort Fest-u využít speciální přepravní služby - na povrch tvrze Hůrka je převeze terénní Tatra 815 nebo Praga V3S.