Petite Mort, Masculine / Feminine a Spolu zpět v Janáčkově divadle!

Baletní večer Petite Mort nám přinesl do repertoáru historicky první choreografii Jiřího Kyliána. Při obnovení titulu po rekonstrukci Janáčkova divadla zařazujeme premiérově novou choreografii dalšího skvělého choreografa současnosti, Johana Ingera.

Petite Mort, Masculine / Feminine a Spolu zpět v Janáčkově divadle!
  • Adresa:
    Rooseveltova 31/7
    Brno 602 00

Jeho dosud nejslavnější choreografie Walking Mad na hudbu Ravelova Bolera je jakousi symbolickou cestou, na níž se setkáváme s vlastními obavami, tužbami i lehkostí bytí. Walking Mad tak skvěle doplní další výjimečné kreace večera. Nejuznávanější taneční tvůrce současnosti, Jiří Kylián, je autorem mistrovské choreografie Petite Mort, tance pro šest mužů, šest žen a šest kordů. Po boku tohoto mistra uvádí svá díla v průběhu večera i choreografové, pro které je Jiří Kylián velkým vzorem a jež spojuje společná zkušenost s působením v Nederlands Dans Theater pod jeho vedením.
Kromě Johana Ingera je tu i vynikající slovenský choreograf Lukáš Timulák se svým Masculine / Feminine, kde s vtipem zkoumá některé z největších záhad našeho každodenního života, jak napovídá název, jde o rozdíly mužského a ženského světa. A představuje se i umělecký šéf Baletu NdB Mário Radačovský, který uvede celý večer choreografií Spolu, mikropříběhem o vítězstvích a prohrách, hledání a nacházení, společných prožitcích a zkušenostech, které nás spojují s druhými lidmi.