Hybatelé rezonance: IVO KAHÁNEK

10.6.2019

Zralý technický nadhled, brilantní technika a působivá interpretace nevšední emocionální síly a hloubky…

Cena vstupenky: 350-450 Kč

Ivo Kahánek se u tuzemského publika těší výjimečné pozici – publikum od něj rádo slyší v podstatě cokoli; vždycky to totiž stojí za to.

„Program jsem připravil na míru prostoru Anežského kláštera. Volil jsem větší zastoupení starší hudby. Zároveň jsem jej koncipoval jako určitou harmonii protikladů: světová hudba, zastoupená Bachem a Beethovenem, tvoří rámec koncertu, do nějž je zasazen český blok – emocionálně vypjatý Janáček a mystický Kabeláč. Střídají se tedy hudební styly, střetává se objektivněji cítěná hudba s vysoce subjektivní a v neposlední řadě se potkává český hudební svět s německým.“

Ivo Kahánek

Ivo Kahánek je mnohými považován za nejlepšího současného českého pianistu. Patří k umělcům, kteří přirozeně spojují naprosto skvělé technické zvládnutí hry s působivou interpretací nevšední emocionální síly a hloubky. Kahánek uvádí se zralým technickým nadhledem takřka vše od baroka po modernu s těžištěm v romantické hudbě a ve světě je považován přímo za specialistu na interpretaci české hudby. Díky svému daru okamžitě navázat citovou vazbu s publikem si však vydobyl pozici interpreta, od něhož publikum slyší rádo cokoli, protože to zkrátka stojí vždy za to.