První výstava instax fotografií #INSTAXMYLIFE

14.5.2019 – 9.6.2019, 23:59

Společnost FUJIFILM uspořádá v pražské galerii Czech Photo Centre první výstavu instax fotografií s názvem #INSTAXMYLIFE.

Její veřejná vernisáž proběhne 14. května a celá výstava potrvá až do 9. června 2019. Na výstavě se představí více jak desítka fotografických projektů českých fotografů a content creatorů. Zároveň společnost FUJIFILM vyhlašuje OPEN CALL, ve kterém nabízí třem lidem místo na výstavě pro jejich vlastní instax projekty.

První instax výstava bude prezentat v prostorách galerie Czech Photo Centre osobní projekty známých českých fotografů, blogerů a kreativních tvůrců, kteří již s instaxem mají určité zkušenosti a je tak nějakým způsobem součástí jejich života.

Výstava má ukázat nekonečné možnosti, jak zpracovat instax fotografie. Není to jen o zachycení momentu na svatbě nebo na cestách a nalepení do alba, ale také o vytváření vlastních osobních projektů a kreativní prezentaci fotek, od zaplnění celé zdi nebo poskládaného obrazce, až po vytváření prostorové instalace. A nejen to. Fotoaparáty instax už nyní nabízí různé kreativní režimy focení nebo barevné filtry, se kterými se dá vyhrát a vytvořit zajímavé fotky. Můžete si vybrat z fotoaparátů s analogovým nebo digitálním zpracováním fotografie s možností úprav před vytisknutím anebo využít instax tiskárny a být kreativní. Proto jsme oslovili různé umělce, fotografy, content creatory a blogery, aby nám představili svoje kreativní projekty,“ říká organizátorka výstavy Aneta Změlíková ze společnosti FUJIFILM.

K výstavě, která potrvá čtyři týdny, budou naplánované kreativní workshopy a semináře. Jejich program, stejně tak jako profily vystavujících umělců, bude zveřejněn v průběhu dubna.

OPEN CALL nabídne 3 místa na výstavě

Kromě oslovených umělců nabízí FUJIFILM tři místa pro kreativní nadšence, kteří se přihlásí do #INSTAXMYLIFE OPEN CALL. Jedná se o otevřenou soutěž, která hledá ty nejkreativnější a nejzajímavější projekty s instaxem. Tři vybraní budou součástí výstavy a jejich projekty budou viset v galerii po celou dobu výstavy a také dostanou zásobu instax filmů na celý rok v hodnotě 16 800 Kč.

Pro více informací a podmínky soutěže navštivte www.instax.cz