Svátky hudby představí poklady filmové hudby

16.4.2019, 19:30 – 20:30

Závěrečný koncert 27. ročníku pražského koncertního cyklu, jehož hlavním protagonistou a hostitelem je houslová legenda Václav Hudeček, nabídne v úterý 16. dubna svěží večer plný hitů české filmové hudby.

Cena vstupenky: 250-400 Kč

V aranžích a pod taktovkou úspěšného mladého klavíristy, dirigenta a skladatele Jana Kučery se Plzeňská filharmonie společně s Václavem Hudečkem a sopranistkou Barborou Řeřichovou pustí do melodií z českých předválečných a válečných filmů, snímků muzikálových i pohádek. Mistrů nad mistry, kteří vtiskli nezaměnitelnou podobu legendárním snímkům od dob „filmů pro pamětníky“ přes filmy hudební, klasické komedie, i snímky, které patří do zlatého fondu české i světové kinematografie, najdeme v českých luzích a hájích bezpočet. Zmiňme například Zdeňka Lišku, Luboše Fišera, Jaroslava Ježka, Járu Beneše nebo Ondřeje Soukupa, a už vám jistě v uších zní melodie ze Spalovače mrtvol, Petrolejových lamp, Hej rup, Přednosty stanice nebo Kolji… Přijďte si je poslechnout ve výtečných aranžích neobyčejně talentovaného skladatele a dirigenta Jana Kučery, který se coby vyhlášený specialista tohoto oboru chopí taktovky.

Vstupenky na závěrečný koncert letošních Svátků hudby v Praze, které se uskuteční 16. 4. ve Velkém sále Paláce Žofín, jsou v prodeji v sítích Ticketmaster a Ticketportal. Více na
www.svatkyhudbyvpraze.cz.