Koncert filmové hudby Johna Williamse

1.6.2019, 19:30 – 22:00

Legendární filmy jako Harry Potter, Star Wars, E. T. - Mimozemšťan nebo Čelisti spojuje jedno zvučné jméno - John Williams. Tento úspěšný oscarový skladatel však stojí za mnohem větším počtem filmových soundtracků. A právě koncert složený z jeho díla chystá Filmová filharmonie na 1. 6. 2019 v pražském Rudolfinu.

Cena vstupenky: 500 - 1350 Kč Kč

Filmová filharmonie, která tento rok slaví 5. výročí svého založení, zařadila do programu jako vrchol letošní sezóny koncert filmové hudby Johna Williamse, jednoho z nejvíce oceňovaných skladatelů filmové hudby současnosti. Jeho skladby se na koncertech orchestru objevují pravidelně, to nejlepší z díla tohoto oscarového skladatele vám FILMharmonie představí v podání profesionálního 90členného symfonického orchestru. Koncert bude dirigovat talentovaný charismatický dirigent Marek Šedivý, který hostoval již v roce 2014.

Marek Šedivý vystudoval obor dirigování na pražské konzervatoři a Akademii múzických umění. Od sezóny 2018/19 je hlavním hostujícím dirigentem Symfonického orchestru Českého rozhlasu, dále spolupracuje s množstvím předních českých symfonických orchestrů a divadel. S Filmovou filharmonií se na pódiu představil již v roce 2014 u příležitosti živého provedení hudby k filmu 2001: Vesmírná odysea.

Na koncertě zazní čtyři oscarové tituly: Star Wars, E.T. - Mimozemšťan, Schindlerův seznam a Čelisti. Tvorba Johna Williamse ale nabízí ještě mnoho dalšího od vědeckofantastického Jurského parku až po westernové Malé kovboje. Filmová filharmonie se tak 1. června vydá na cestu napříč žánry, na své si přijdou fanoušci fantasy, sci-fi, dobrodružství, historie nebo westernu, ale především všichni fanoušci skvělé hudby.

Nenechte si ujít vrchol letošní sezóny Filmové filharmonie a zakupte si včas svou vstupenku na koncert hudby Johna Williamse na www.filmharmonie.cz.