Dalešická přehrada na seakayaku

24.8.2019, 8:00 – 18:00

Vydejte se s námi na seakayaku za klenotem Třebíčska. 20km plavby na vlastní pohon v nádherném zatopeném údolí řeky Jihlavy, se vám vryje do paměti navždy, tak jako nám.
http://www.sunsport.cz/kurzy-vylety-akce/dalesicka-prehrada-na-seakayaku-2.html

Cena vstupenky: 990 Kč

Jeden celý krásný letní den prožijeme v těsném kontaktu s přírodou. Vodní nádrž Dalešice je unikátem široko daleko. Z Vladislavy poplujeme nádhernými zátokami k ústí Dalešické přehrady. Z její hladiny pak budeme mít možnost vidět všechny krásy, které tato nádrž skrývá. Cestou obeplujeme ostrůvek na němž se ještě dnes nachází, byť nepatrné, zbytky hradu Kozlov. Budeme se z vodní hladiny kochat řadou skalních útvarů, jejichž přítomnost v zalesněném údolí dotváří romantickou atmosféru této oblíbené horolezecké lokality. Tím nejznámějším skalním útvarem je jistě skála Willsonka, nacházející se asi v polovině naší plavby, jejíchž cca 60m je skryto pod vodní hladinou. Po obědě na Hartvíkovické pláži příslušící autocempu Willsonka vyrazíme k cíli naší plavby, k Dalešické hrázi. Nemineme však pozůstatek Hradiska Kramolín ani skalní útvar Vztyčený prst s nímž dovedete sbírku svých fotografií ze světa vodní hladiny k dokonalosti.

Akce je vhodná především pro:

  • milovníky mořského kajaku, kteří se neradi vrací stejnou cestou
  • kempaře, kteří chtějí oživit svoji dovolenou
  • začátečníky, kteří sami nebo pod dohledem instruktora chtějí proniknout do krás seakayakingu
  • Firemní kolektivy a party přátel, kteří chtějí své dny trávit aktivně. Pro takové skupiny 7 a více osob jsme schopni vytvořit vlastní termín, vlastní trasu, přizpůsobit místo odjezdu a přizpůsobit cenu.

Předpokládaný průběh:
Sraz 1: 8:00 před Sun sportem, Kšírova 32. Možnost parkování aut na uzavřeném parkovišti. Doba cesty cca 1 hodina
Sraz 2: v případě vlastní dopravy - 9:30 Ve Vladislavi, přesné místo bude upřesněno přihlášeným účastníkům.
Zahájení plavby: cca v 10:00 hodin
Příjezd ke hrázi: cca v 15 hodin, záleží na výkonnosti a délce přestávky
Návrat do Brna kolem 18 hodiny

Cena zahrnuje dopravu, zapůjčení materiálu (loď, špricka, pádlo, vesta případně bunda), instruktora, který Vám bude k dispozici po celou dobu plavby.