Seakaykem pod Pálavou

12.5.2019, 8:30 – 15:00

Nové Mlýny a jarní rozkvetlá Pálava za zády. Po Svratce proplujeme k soutoku se Svitavou a pokocháme se vodní nádrží Nové Mlýny kolem kostelíka, který jako jediný zůstal po zatopené vesnici Mušov. Výlet pod Pálavskými vrchy může být krásným zážitkem pro zkušené seakayakáře i pro úplné začátečníky.
http://www.sunsport.cz/kurzy-vylety-akce/seakaykem-pod-palavou.html

Cena vstupenky: 990 Kč

Vyplouváme kousek pod Vranovicemi a splujeme poslední (resp. první) kilometry řeky Svratky. Po chvíli nás čeká soutok s Jihlavou a vlijeme se přímo do Věstonické nádrže. Proplujeme džunglí soutoku a otevře se nám jedinečný pohled na zelené kopce Pálavy. Po přibližně 12 kilometrech (obvykle 2 až 3 hodiny) se opatrně přesuneme přes hráz do Novomlýnské nádrže a zde podle sil můžeme zamířit rovnou do Pavlova (5 km) nebo až ke vzdálenější hrázi (10 km). Za hezkého počasí je možné využít další program, který se přímo nabízí: přespání v nedalekém kempu Paliště u Zámecké Dyje, posezení u ohně a druhý den výlet na Pálavu či do Lednice. Akce je vhodná především pro:

  • Milovníky mořského kajaku, kteří se neradi vrací stejnou cestou
  • Začátečníky, kteří sami nebo pod dohledem instruktora chtějí proniknout do krás seakayakingu
  • Firemní kolektivy a party přátel, kteří chtějí své dny trávit aktivně. Pro takové skupiny 7 a více osob jsme schopni vytvořit vlastní termín, vlastní trasu, přizpůsobit místo odjezdu a přizpůsobit cenu.

Předpokládaný průběh:

Sraz 1: 8:30 před Sun sportem, Kšírova 32. Možnost parkování aut na parkovišti před prodejnou. Doba cesty cca 40 minut
Sraz 2: v případě vlastní dopravy - 9:10 u železničního mostu pod Vranovicemi, přesné místo bude upřesněno přihlášeným účastníkům.
Zahájení plavby: cca v 10:00 hodin
Příjezd ke vzdálenější hrázi: cca v 15 hodin, záleží na výkonnosti a délce přestávky
Návrat do Brna v sobotu kolem 17 hodiny. V případě přidání se k sobotnímu večeru v kempu tou samou dobou v neděli.

Cena zahrnuje dopravu, zapůjčení materiálu (loď, špricka, pádlo, vesta případně bunda), instruktora, který Vám bude k dispozici po celou dobu plavby.