Čarodějná jeskyně

30.4.2019

V úterý 30. dubna se ke Stezce jako k pomyslné dřevěné hranici, sletí čarodějnice z širokého okolí. Upalovat je však nikdo nebude. „To by asi Stezce příliš neprospělo,“ říká s úsměvem Zdeněk Pop a popisuje plánovanou akci, která je uzpůsobená hlavně pro ty nejmenší: „Čarodějnice se budou pohybovat po Stezce a hlavní doupě budou mít v naší jeskyni s expozicí o půdě.“

Čarodějnice si navíc připravily zábavné hry a úkoly, které dětem zpestří pobyt na Stezce, a za šikovnost či chytrost se podělí o malou odměnu. „Svolali jsme na Stezku jen ty hodné čarodějnice, strašit nikoho nebudou,“ dodává Pop.

Stezka korunami stromů Krkonoše

Za první rok své existence se s více jak 330 tisíci návštěvníky zařadila mezi nejnavštěvovanější atrakce severních a východních Čech. Její oblíbenost se projevila i v podobě absolutního vítězství v soutěži DestinaCZe 2018 o nejoblíbenější atrakci v České republice pořádané agenturou CzechTourism. Stezka je unikátní svou podzemní jeskyní s edukační expozicí o půdě a během procházky návštěvníci vystoupají z podzemí až do výšky téměř 43 metrů, navíc je bezbariérová po celé své délce.