KONCERT MILLI JANATKOVÁ TRIO A PRASKOT PĚNY - Divadlo Komedie

25.5.2019, 19:30 – 21:30

ZPĚVAČKA A MULTIINSTRUMENTALISTKA MILLI JANATKOVÁ, PIANISTA MAREK NOVOTNÝ A KONTRABASISTA PETR TICHÝ PŘEDSTAVÍ SVOU TVORBU, KTERÁ SE POHYBUJE NA POMEZÍ KLASICKÉ HUDBY, JAZZU, LATINY AŽ PO AMBIENT, LOOPING A IMPROVIZACI.

MILLI JANATKOVÁ TRIO
  
PRASKOT PĚNY
IMPROVIZACE, EXPERIMENT, KOMBINACE AKUSTICKÉ A ELEKTRONICKÉ HUDBY, ZVUKŮ A PROJEKCE V PODÁNÍ: JAROSLAV KOŘÁN, MICHAL KOŘÁN, PETR TICHÝ A MILLI JANATKOVÁ.
 

Milli Janatková Trio 
Milli Janatková je zpěvačka, multiinstrumentalistka, skladatelka a výtvarnice přirozeně propojující žánry i umělecké obory. V roce 2017 vydala album Mým kořenům„Inspiruje k vyrovnání se s rodovým tabu a válečnými či socialistickými traumaty a potlačenými emocemi. Přináší naději, cestu k vzájemné komunikaci a pochopení“, říká autorka. Nahrávka byla nominována na prestižní cenu Classic Prague Awards (Crossover) a zvítězila v kategorii A Capella hudebních cen The Independent Music Awards v New Yorku. Věnuje se navazujícímu projektu Hluboko, který oživuje nejstarší české hudební památky v propojení s hudebními kořeny jiných kultur.
Pianista Marek Novotný a kontrabasista Petr Tichý jsou zkušení muzikanti a skladatelé, jejich tvorba se pohybuje od klasické hudby, jazzu, latiny po ambient, looping a improvizaci. Společně vystupují od roku 2012 jako Milli Janatková Trio.
 www.millijanatkova.com
 
Ukázka na Youtube
 
Praskot pěny
 
Improvizace, experiment, kombinace akustické a elektronické hudby, zvuků a projekce.
Volné sdružení hudebníků okolo kapelníka Zapomenutého orchestru země snivců, Jaroslava Kořána, improvizuje s hudbou, zvukem i obrazem. Od roku 2014 vystupuje v proměnlivém seskupení. V divadle Komedie se představí Jaroslav Kořán – elektronika, bicí, orloj snivců; Michal Kořán – elektronika a elektronické dechové nástroje; Petr Tichý – kontrabas; Milli Janatková zpěv, orloj snivců.
 
Ukázka na Youtube