ROSÉNKA ZPÍVÁ A TANČÍ PRO RADKU - Divadlo ABC

FOLKLORNÍ SOUBOR ROSÉNKA VĚNUJE SVÉ ZAKLADATELCE RADCE BABORÁKOVÉ K ŽIVOTNÍMU JUBILEU POŘAD PLNÝ PÍSNÍ, TANCE, HUMORU A PŘEKVAPENÍ.

ROSÉNKA ZPÍVÁ A TANČÍ PRO RADKU - Divadlo ABC
  • Adresa:
    Vodičkova 699/30
    Praha 1 110 00

Radka Baboráková, dcera zakladatele Hradišťanu J. V. Staňka, oslaví letos životní jubileum. Radka je a navždy zůstane pro Rosénku velkou inspirací. Za téměř třicet let svého působení v souboru přivedla k tanci a folklóru několik generací dětí, vytvořila desítky choreografií a předala stovky písní. Jeji životní jubileum je pro současné i bývalé členy souboru velkým svátkem. Rozhodli se proto dát jí dárek nejkrásnější. Píseň, tanec, trochu humoru a možná i nějaké překvapení navíc. Představení proběhne v Divadle ABC od 18:30. Od 17:30 bude ve foyer otevřena doprovodná výstava fotografií a po skončení bude k zábavě do 23:30 hrát cimbálová muzika.

O Rosénce

Folklorní soubor Rosénka založila v roce 1982 Radmila Baboráková, dcera legendárního primáše Hradišťanu J. V. Staňka. Původně dětský soubor se v roce 1996 rozrostl i o dospělou složku. Od roku 2011 se uměleckou vedoucí souboru stala Zuzana Cílová. Za uplynulých 36 let už souborem prošlo několik tisícovek dětí i dospělých, z těch slavnějších např. zpěvák Matěj Ruppert, herec Filip Cíl či houslista Vojtěch Lavička. Soubor je součástí obecně prospěšné společnosti Dejvické divadlo, jejímž zřizovatelem je Městská část Praha 6. Více informací najdete na www.rosenka.cz.